Alltså vänner ni måste testa att göra denna grymt goda wrap! Det är typ det godaste jag käkat på länge! Den är helt glutenfri och mjölkfri och supernyttig!
//English: Friends you just have to try this delicious wrap! Its all gluten-free and dairy-free and super healthy!
–
100 g sashimi lax // 120g sashimi salmon
Tamari // tamari
chili flakes // chili flakes
Cayenne // cayenne
havssalt // sea salt
grön pesto // green pesto
Fårost // feta cheese
rispapper // rice paper
färsk baby spenat // fresh baby spinach
–
Gör så här: Skär laxen i tunna bitar och stek någon min i tamaris och krydda med salt, chili och cayenne. Blötlägg rispappret i 30-60s tills det blivit mjukt, lägg på en tallrik och lägg på önskad mängd pesto, spenat, fårost och lägg sedan på laxen och vik ihop (jag gjorde 2 wraps). NJUT!
Proceed like follow: Cut the salmon in thin pieces and fry a minute in tamaris and season with chili, salt and cayenne. Soak the rice paper 30-60s until soft and put on a plate and add desire amount of pasto, spinach, feta cheese and put on the salmon (I did 2 wraps). ENJOY!
Var köper du rispapper? 🙂
Mataffären i den asiatiska hyllan 🙂
Låter gott.
ja det är verkligen supergott 🙂
Vilken fårost brukar du använda dig av? Och var hittar man sashimi-laxen i butiken? 🙂
Jag köper den som är ekologisk och 100% får mjölk. Jag köper vakumförpackad lax som brukar finnas vid fiskhyllan/disken 🙂
Ser smarrigt ut!!! Jag undrar bara om näringsvärdet på rispapper, innehåller det snabba kolhydrater som vanligt vitt ris gör? Isåfall vet du om det finns något nyttigare alternativ?
Tack för en fin blogg!:) lycka till i finess awards
Tror det är vanligt vitt ris, men i den lilla mängden gör det inte mig något 🙂 Nyttigare alternativ skulle vara grönkålswraps 🙂 Tack finis <3 <3
Men den är ju inte mjölkfri om den innehåller fårost? Inte ens helt laktosfri?
Komjölksfri 🙂
Det ser gott ut tills du rullar ihop den 😉 Men är så nyfiken på sådana där asiatiska ätbara papper så kanske skall prova =)
Haha ja den ser lite rolig ut när den är ihoprullad men supergod 🙂 Tycker du ska testa 🙂