NYTTIG GLUTENFRI PIZZA – RECEPT

nyttig-pizzaglutenfri-nyttig-pizzanyttig-pizza-receptglutenfri-pizza-receptglutenfri-pizzaAlltså vänner här kommer recept på den godaste lunch/middagen ever, glutenfri pizza på kikärtsmjöl. Så himla onödigt att äta onyttig pizza när det är både så enkelt och gott att göra en nyttig.

//English: Here is a recipe on a helathy, gluten-free pizza on chickpea flour.

Pizza botten: // Pizza  dough:

1,5 dl kikärtsmjöl (LÄNK) // 1,5 dl chickpea flour (LINK)

1 dl vatten // 1 dl water

pizzakrydda // pizza spice

 

Topping: // Topping:

Tomatpuré // Tomato puree

Skivad kalkon // Sliced turkey

Ananas // pineapple

Skivad mozarella // sliced mozarella

Ruccola // arugula

Gör så här: Blanda ihop kikärtsmjölet, vatten och pizzakrydda kvällen innan och låt den stå över natten (eller minst 4 timmar). Pressa sedan ut den till en pizzabotten på ett bakplåtspapper och in i ugnen i 10 min på 225 grader. Ta ut den och lägg på all topping utom ruccolan och in i ugnen ca 15 min till. Ta ut och lägg på ruccola och njut av godaste pizzan.

//English: Mix chickpea flour, water and pizza spice and let it sit over night (or at least 4 hours). Press out the dough on a baking sheet and put in the oven for 10min on 225 degrees.. Take it out and add all the topping except the argula and into the oven for 15 more minutes. Add the argula and enjoy the tastiest pizza. 

mikz

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!