Raw cheesecake – Denna veckans recept står Paulina för Instagram: @100kitchenstories.
//English: Raw Cheesecake – This weeks recipe by Paulina Instagram: @100kitchenstories.
Rawfood bär-, vanilj- och vit chokladcheesecake (för en liten form) // Raw food berry, vanilla and chocolate cheesecake (small)
2 dadlar + vatten // 2 dates + water
ca 2 msk torkade bär (jag hade gojibär & tranbär) // 2 tbsp dried berries (I had goji and craneberries)
1 dl mandlar // 1 dl almonds
1/2 dl havregryn // 1/2 dl oats
1 tsk vaniljpulver // 1 tsp vanilla powder
1 dl frysta blåbär och björnbär // 1dl frozen blueberries and blackberries
En skvätt vatten // a pinch of water
2-3 msk vanilla white chocolate proteinpulver // 2-3 tbsp vanilla white chocolate protein powder
+ Blåbär till garnering // + bluberries for garnish
+ Sukrilett Sötning Florsocker // + sweetner
Tårtbotten: Lägg dadlarna och de torkade bären i blöt så att vattnet precis täcker dem (ca 1-1,5 dl vatten). Om du vill ha det raw får du lägga de i blöt över natten (natten innan du bakar) annars kan du lägga de i kokhett vatten för minst 30 min (desto längre desto bättre). Mixa mandlarna i en matberedare. Gör det inte till mjöl dock utan behåll bitar så att tuggmotstånd behålls. Lägg till dadlarna, de torkade bären och dess vatten, havregrynen och vaniljpulvret och mixa lite igen. Degen ska ha blivit klibbig. Tryck ut den i valfri liten form (jag hade en hjärtformad papperform) och sätt in i frysen för en liten stund under tiden du gör moussen.
Mousse: Mixa bären med elvisp med en skvätt vatten en liten stund endast för att bären ska tina och ”börja bli till en krämig mousse”. Tillsätt proteinpulvret och vispa igen för en längre tid. Ingredienserna ska ha tredubblats (minst) till en fluffig och lätt mousse.
Ta ut tårtbottnen från frysen och bre ut moussen på den. Lägg in i frysen igen för ett antal timmar.Ta ut den ca 15-30 min innan servering så den tinar lätt. Sila sukrilett florsocker (om du vill) och garnera med blåbär.
//Cake: Soak the dates and dried berries in 1-1,5dl water over night. Mix the almonds in a food processor a bit (not into a flour). Add dates, dried berries and the water, oats and vanilla powder and mix again until sticky. Push it out in a baking dish and put in the freezer while doing the mousse.
Mousse: Mix the berries with electric mixer with a splash of water. Add protein powder and mix again into a fluffy mousse.
Take out the cake from the freezer and add the mousse. Put in the freezer again for a couple of hours. Take it out 15-30 min before serving. Garnish with sweetener if you want.
[…] Raw Helathy Cheesecake […]
Fyller år på alla hjärtans dag och denna kommer verkligen bli ett måste att testa till min födelsedag! (Älskar att den är hjärtformad 🙂 )
Jag har dock bara ekologiska cashewnötter. Funkar det istället för mandlarna? Eller rekommenderar du att jag köper mandlar till detta receptet? 😀 Kram, kram!
Och angående alla frågor du fått här i kommentarerna haha, de får du hänvisa till mig istället så klart så kan jag svara på dem 🙂
/hundredkitchenstories.blogg.se
Åh tack så mycket Ida! Skulle du även kunna lägga till länken till min blogg här i texten? 🙂
http://hundredkitchenstories.blogg.se
// 100 kitchenstories 🙂
You always have such good and healthy recipes,love it
http://fashionbarbecue.com
Denna ska jag göra i helgen!
Såg jättegott ut, du har lyckats få mig att tänka till om min kost men jag har ett problem och det är att jag är allergisk mot nötter… Det är ofta nötter med i dina ”nyttiga” recept och jag undrar lite vad man kan byta ut det till eller om det går att ta bort? Tacksam för svar.
Ps, du har en superbra blogg! Är inne här varje dag och inspireras!!
Hej! Dina recept ser himla goda ut! Men jag har inte dessa vanilij pulver och chokladpulver hemma, och undrar om man kan byta ut det till kanske vaniljsocker och kakao istället?
Varken havregryn, proteinpulvret eller sötningsmedel är raw :p Förstår inte varför alla vill kalla allt raw fast det inte är det?
Hej Ida!
Jag har en fråga. När jag har mens blir jag alltid extremt hungrig på kvällen. Det går inte att få stopp på min hunger! Så… jag undrar om du har något tipps på något bra att äta som kan hålla mig mätt ett tag så jag slipper gå o äta stup i kvarten framtills jag ska sova?
Jätte tacksam för svar och tack för din fantastiska blogg som ger mig väldigt mycket inspiration!
Kram!
Ser supergott ut men kan man verkligen kalla det CHEESE-cake? Jag menar, var är osten? 🙂 🙂
Hej Ida! Jag har köpt risprotein och tycker att konsistensen och smaken inte är speciellt god. Har du några tips och recept på hur man kan använda risproteinet så att man inte känner av smaken och konsistensen så mycket? 🙂
Hej ida! Tänte bara säga att det är nog bäst du ändrar rubriken, för med proteinpulvret är kakan inte alls mjölkfri :/
Mumms! Detta behövde jag verkligen recept på nu när det är födelsedagar och annat som är på gång 🙂
Ja så himla nice att man kan göra hälsosam tårta 🙂 Hoppas den smakar 🙂
Åh gud vad gott!!
www.healthymaja.devote.se
Ja så galet gott!!! 🙂
This looks sooo tasty !
Love, L
www.Lsfashiondiary.blogspot.com
Yes I know 🙂 You need to try this! 🙂