GLUTENFRIA LUSSEBULLAR – RECEPT

IMG_2609.JPGIMG_2613.JPGIMG_2611.JPGIMG_2612.JPGIMG_2608.JPGJag är inte mycket för varken bakverk, tårtor eller sötsaker men är det något jag är svag för så är det lussebullar. SÅ himla gott! Som tur är går det att baka glutenfria sådana och idag testade jag ett nytt recept som kommer här nedan.

English: I don’t like cakes and sweets so much but Im really found of saffron buns. SÅ yummie! Fortunately it is possible to make gluten-free ones and today I tried a new recipe.

Glutenfria lussbullar: // Gluten-free saffron buns:

2dl mandelmjöl // 2dl almond flour

2-2,5dl bovetemjöl // 2-2,5dl buckwheat flour

3 ägg // 3 eggs

2 äggvitor // 2 egg whites

5 msk sukrin // 5 tbsp sukrin (sweetner)

1msk kokossocker // 1 tbsp coconut sugar

0,5 g saffran // 0,5 g saffron

4 msk smält smör // 4 tbsp melted butter

1,5dl valfri mjölk // 1,5dl optional milk

1 tsk fiberhusk // 1 tsp fiberhusk

2 tsk bakpulver // 2 tsp baking soda

Gör så här: Vispa ihop ägg, äggvita och sukrin till en fluffig smet. Häll sedan ner saffran, smält smör och mjölk och rör om. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda ihop till en deg. Mer mjöl kan behövas tillsättas, degen ska vara fast och lite kletig. Häll ut rikligt med mjöl på en bänk och baka ut degen och forma till lussebullar. Toppa med russin och in i ugnen i 15 min på 180 grader.

Proceed like follow: Whisk eggs, egg whites and sukrin to a fluffy batter. Pour down saffron, melted butter and milk and stir. Add all dry ingredients and mix into a dough. More flour may needed to be added, the dough should be firm and slightly sticky. Pour out plenty of flour on a bench and bake the dough and shape into buns. Top with raisins and bake in the oven for 15 min in 180 degrees. 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!