Imorse njöt jag av en tallrik med ekologisk naturell grekisk yoghurt toppat med havtorn, goji, pinje nötter, pumpafrön och linfrön. Helt magisk! I 2 år har jag gjort detox från alla mjölkprodukter men nu äter jag yoghurt 1 gång i veckan. När jag väl äter det väljer jag fullfet, naturell och ekologisk. Tar aldrig laktosfri då den är mer behandlad än vanlig yoghurt. Tar istället 2 st tabletter Laktozym som hjälper till att bryta ner laktos. Så alla ni som är känsliga mot laktos kan istället köpa en burk Laktozym och köpa vanliga mjölkprodukter. Perfekt att ha med när man äter borta eller reser.
English: This morning I had a magic breakfast with organic, natural greek yoghurt topped with buckthorn, goji, pine nuts, pumpkin seeds and flaxseeds. I haven´t been eating dairy products for 2 years but now I eat yoghurt once a week and then I choose full-fat, natural and organic. I never use lactose-free because it´s more processed. Instead I use Laktozym that helps to break down lactose. Perfect to bring when you are traveling.
Kolla in www.godochnyttig.se
Där finns tipps på bakning och matlagning för bl.a laktosintoleranta, glutenintoleranta eller de som bara vill äta paleokost! 🙂
Hej Ida! Tack för en superblogg! Ibland tycker jag dock att det skulle vara bra om du när du ger information talar om varifrån den kommer. T ex så undrar jag varför det skulle vara bättre att ta laktasenzym än att äta produkter som är laktosfria, dessa har ju även de fått tillsats av ett laktasenzym och det borde ju då vara same same? När du skriver att de har behandlats mer än vanliga produkter så är det svårt att veta på vilket sätt du menar? Är det bara tillsättningen av laktasenzym så borde det ju inre spela någon roll om man tillsätter den direkt i produkten eller tar den i tablettform?
Hej, är väldigt laktosintolerant och äter således laktosfria mjölkprodukter. Har även laktozym tabletter som jag har med mig och jag äter borta eller ute på restaurang. När jag äter laktosfria produkter får jag inga symptom men när jag äter produkter med laktos i (kan även vara väldigt lite tex en skvätt mjölk i kaffet) plus laktozym så hjälper det lite, men jag får alltid en fördröjd reaktion. Tycket således att det är tråkigt att du uppmuntrar människor som är laktosintolleranta att äta ”vanliga” produkter då chansen är stor att de kommer få en negativ reaktion trots laktozym tabletter. Sedan är det ju en helt annan sak med de som äter laktosfria behandlade produkter bara för att det låter nyttigare…
Håller med dig Marie, är man ordentligt laktosintolerant så fungerar laktas-enzym i tablettform inte direkt perfekt… Använder de endast i nödfall, men avstår helst att äta det som innehåller laktos. Brukar bli en mindre trevlig upplevelse annars 😉 jag antar att laktasenzym kanske underlättar om man är lite känslig mot mycket laktos i maten. Jag äter helt laktosfria produkter.
Hur ställer du dig till mejeriprodukter från får- och getmjölk? Jag är laktosintolerant och verkligen KAN INTE äta något från komjölk. Men när det gäller får- och getmjölk så går det väldigt bra. När jag åker till grekland (jag är halvgrek och åker dit ofta) så köper jag alltid grekisk traditionell yoghurt på just får- och getmjölk och det funkar för mig. Hur är du med det? Och hur ser du på det? Är det mer okej än komjölk? 🙂
/hundredkitchenstories.blogg.se
Gott gott!!
Hej! Först och främst så vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Läser den dagligen! Men nu till en fråga jag har. Jag undrar hur du ser på alkohol? Till exempel om man är ung och tycker om att festa med sina kompisar ibland men ändå vill leva ett hälsosamt liv? Hur gjorde du när du va 18 (som jag är nu)? Och hur gör du idag?
Kram!
Bra tips tack som fan
Hej! Så laktosfri är sämre än vanlig?
Ja den är mer behandlad. Så obehandlad mjölk som möjligt är bäst 🙂
Åh tack för tipset! Jag försöker äta laktosfritt men precis som du skriver så är den ju mer behandlad än vanlig, ska nog beställa hem en burk och testa! 🙂
www.healthymaja.devote.se
Ja men gör det. Så obehandlad mjölk som möjligt är det bästa 🙂 Kramis