Är man känslig mot gluten så kan man reagera på vanlig havremjölk. Men man ska inte vara ledsen för det för att göra sin egen havremjölk är så otroligt enkelt och även billigare. Här kommer mitt recept…
If your sensitive to gluten you can react on the oat milk you can buy in the store. But don’t be sad for that because you can do your own gluten free oat milk so easily. Here´s my recipe…
–
Ingredienser: // Ingredients:
1dl glutenfria havregryn // 1dl gluten-free oats
5-6dl dl vatten // 5-6dl water
1tsk naturell olja // 1 tsp natural oil
en nypa havssalt // One pinch of sea salt
Smaksättning om man vill: 1 dadel, kanel, kardemumma, honung, stevia. // Flavoring if you want to: 1 date, cinnamon, cardamom, honey, stevia.
–
Gör så här: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa. Förvara i kylskåp. Håller i ca 3 dagar.
Proceed like follow: Put everything in a blender and mix it until smooth. Store in refrigerator.
–
Ladda ner min app Wargpower så får ni alla mina recept samlade i en receptbank som är supersmidig och lätt att använda. För att ladda ner appen skicka ett sms med texten wargpower till 72722 (appen är helt gratis) eller gå in HÄR.
Måste man inte sila mjölken eller? Blir det inte små smulor annars? 🙂
Så bra recept! Lovet
Loveit*
Hej Ida! Jag älskar din blogg! Gud vilket bra recept. Jag ska verkligen testa det. Har du något recept på havreyoghurt också? Jag skulle jättegärna vilja testa det.
Kram
Tack för receptet! 🙂 Testade detta men tog i ca 2 dl havregryn, blev bra det med!
Åh så smidigt! Själv älskat jag mandelmjölk, det kan man ju också göra själv! Kram och ha en bra helg 🙂
Hej!
Jag undrar vad det är för skillnad mellan Turkisk youghurt och Grekisk yoghurt? Vilken rekommenderar du?
Jag äter nämligen turkisk yoghurt med frukt till frukost eller mellanmål.
Åh det måste jag testa! Men vad menar du med naturell olja? Är det olivolja typ☺️
Tror hon menar typ raps som inte smakar något speciellt.. olivsmak på mjölken känns ganska nasty 🙂
Bäst!