Det bästa med mina allergier är att jag tvingas testa nya saker. Igår testade jag ugnsbakad fänkål vilket var så gott! Passade riktigt bra till torsken och det kommer jag definitivt att fortsätta äta. Det som också är grymt med denna diet är att det blir billigare för mig. Eftersom jag äter samma sak i en hel dag äter jag oftast slut på allt och slipper slänga mat för att den blir för gammal. Min frukost, lunch, mellis och middag igår gick på ca 130kr tillsammans. Mycket billigt för att vara mig och då har jag fått bra, god, ekologisk och superhälsosam mat.
English: The best thing about my allergy diet is that I have to try new food. Yesterday I did oven baked fennel and it was so tasty and it was so good to cod! The diet ale makes it more cheaper because I eat the same all day and I eat everything I buy and don´t throw any food because it will be old. My food yesterday with breakfast, lunch, snack, dinner, evening snack cost 130 SEK which is very cheap for being me and to eat such a good, healthy and organic food.
Ingredienser 2-4 portioner: // Ingredients 2-4:
4 Torskfilé // 4 Cod fillet
500g Kokta rödbetor // 500g Boiled beet roots
1 Fänkål // 1 fennel
Gurkmeja // Turmeric
Havssalt // Seasalt
Peppar // Pepper
Lime // Lime
Olivolja // Olive oil
Gör så här: Skär fänkålen och lägg den tillsammans med torsken i en ugnsäker form. Krydda torsken med gurkmeja, salt, peppar, pressad lime och olivolja. In i ugnen på 180 grader i ca 15-20min. Skär de kokta rödbetorna i bitar och toppa med lite havssalt och lägg sedan på torsken och fänkålen och pressa lite lime över härligheten. Njut!
Proceed like follow: Cut the fellen and put it together with the cod fillets in a oven proof dish. Season with turmeric, salt, pepper, Lime juice and olive oil. Put it in the oven for 15-20 min in 180 degrees. Cut the boiled beet roots and season with sea salt and then add the cod and fennel and squeeze little more lime over it. N´joy!
Kommentera