Okej vänner, jag bakade de godaste browniesen ever och kan inte fatta att de faktiskt är nyttiga?! Både mamma och pappa tyckte de här var supergoda! // Baked the tastiest brownies ever. Can´t belive that they are healthy?! Both mom and dad loved them!
BROWNIES MED CASHEWKRÄM – VEGAN, GLUTENFRI, MJÖLKFRI, SOCKERFRI
4 matskedar ekologisk kakao //4 tbsp organic cacao
1dl + 1 matsked glutenfritt mjöl (jag använde mandelmjöl och bovetemjöl) // 1dl + 1 tbsp glutenfree flour
0,5dl smält kokosolja <– LÄNK // 0,25dl coconut oil
1 matsked honung // 1 tbsp honey
4 ekologiska dadlar // 4 organic dates
2 ganska små förkorta rödbetor // 2 small cooked beetroots
1 tesked vanilj pulver // 1 tsp vanilla extract
2 matskedar ekologiska chiafrön <–LÄNK // 2 tbsp organic chia seeds
Gör så här: Mixa rödbetorna med en stavmixer. Häll sedan ner de blöta ingredienserna + dadlar och mixa till en smet. Häll ner de torra ingredienserna och blanda allt ordentligt. Använd en sked och lägg ner smeten i muffinformar och in i ugnen i ca 20-25min.
Jag serverade mina brownies med färska blåbär och cashewkräm gjord på cashewsmör, honung och havregrädde.
Mix the beetroots with a blender. Add all wet ingredients and the dates and mix until smooth. Add all dry ingredients and use a spoon to blend it. Then put it in muffin molds and bake it for 20-25min. I served mine with fresh blueberries and cashew cream (just blend cashew butter, honey and oat cream).
Hej är sugen på att testa receptet men undrar om det ska vara 0,25 eller 0,5 dl kokosolja? Det står olika på din svenska mot din engelska sida 🙂 Sen har tryckfelsnisse vart framme och skrivit att du behöver för korta rödbetor 😉 Kram
[…] Nyttig brownie med cashewgrädde // <– Helathy brownie with cashew […]
[…] Glutenfria Brownies // Omelett med potatis // Mjölkfri Chokladglass […]
Detta ska jag bjuda på på min födelsedag, hur många brownies får man ut på en smet? Puss & kram och tack för din grymma blogg!
Låter hur goda som helst. Om det mot all förmodan blir några över, tror du som går att frysas in? Om inte- har du något annat bra tips på mellanmål/snacks man kan ha i frysen? 🙂 tack för en superinspirerande blogg!
Ser jätte gott ut, ska helt klart testa dessa!
Titta gärna in på min blogg www.healthymaja.devote.se, kram 🙂
Ja det tycker jag definitivt 🙂 Kramis
Låter hur mumsigt som helst, tror du att det går bra att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl? Föredrar smaken nämligen men är det lika sammanhållande?
Det går nog hur bra som helst! 🙂 De har samma konsistens ungefär
Tack för receptet =)
🙂 Så lite så
”Jag serverade mina brownies med färska blåbär” Visste inte att blåbär såg likadana ut som jordgubbar. o,O hehe
Honung är inte veganskt! Men byter man ut det mot agavesirap så får man ju veganska brownies! Tack för tipset, ska absolut testa 😀
Ok då får man byta ut det till agave 🙂
Måste provas! Vilken ugnstemperatur använde du?
Ja måste provas 🙂 170grader
Hej Ida, vilken fantastiskt peppande blogg du har!
Jag måste fråga dig om socker. Du har ju skrivit att du äter 20 % vad du känner för, det låter så vettigt! Socker finns ju naturligt i frukt och bär i olika mängd, äter du bara det under dina 20 %? Eller hur hanterar du sockermängden i frukt? Jag tänker här mest på de riktigt sockerrika frukterna som banan och torkade frukt som är så populära i recept som dessa.
Tack för att du inspirerar! Kram!
Jag brukar använda frukt och framförallt banan som en kolhydratskälla då min mage mår bra av det. För mycket frukt är självklart inte bra men 1-3 om dagen funkar fint. Kramis