NYTTIGA ÄPPLE KANEL OCH KARDEMUMMA MUFFINS – GLUTENFRIA, MJÖLKFRIA, SOCKERFRIA

20140708-191818-69498722.jpg20140708-191821-69501792.jpg20140708-191823-69503474.jpg20140708-191821-69501792.jpg20140708-191824-69504962.jpgIgår ville jag bjuda mamma och pappa på något gott men nyttigt till kaffet när de kom hem så jag passade på att baka superenkla, nyttiga, glutenfria, mjölkfria och sockerfria äpplemuffins. Tog sammanlagt ca 20 min att göra.

Yesterday I did healthy apple muffin and here is the recipe. 

ÄPPLE KANEL OCH KARDEMUMMA MUFFINS – GLUTENFRIA, MJÖLKFRIA, SOCKERFRIA

6-8 muffins

1 banan // 1 banana

3/4 dl glutenfria havregryn // 3/4 dl glutenfree oats

1/2 dl rismjöl // 1/2 dl rice flour

2 msk mandelmjöl // 2 tablespoons almond flour

1 tsk bakpulver // 1 teaspoon baking powder

1/2 msk kanel // 1/2 tablespoon cinnamon

1/2 msk kardemumma // 1/2 tablespoon cardamom

1/2 msk vaniljpulver // 1/2 tablespoon vanilla extract

1/2 dl smält kokosolja // 1/2 dl melted coconut oil

2 ägg // 2 eggs

1 nypa havssalt // pinch of sea salt

1 äpple // 1 apple

Gör så här: Mixa banan och ägg ihop till en fluffig och jämn smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll över det + smält kokosolja i banan och ägg smeten. Blanda med en sked tills det är en jämn smet. Häll upp i muffinformar och tryck ner en äppleskiva. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12min.

Mix the banana and eggs together until fluffy and smooth. Mix all dry ingredients in a bowl and pour it + the melted coconut oil in the batter with banana and egg. Blend with a spoon until smooth. Pour into muffin molds and press down an apple slice. Bake in the middle of the owen at 175 degrees Celsius for about 12 min. 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!