.
Förra veckan experimenterade jag ihop ett par gluten- och mjölkfria bananfrallor. Superlätt att göra och så mycket bättre än ”köpebröd” och de passar perfekt om man vill äta en gluten och mjölkfri kost. Jag väljer alltid att göra baka utan bakpulver eller jäst då min mage blir svullen av det. Men känner ni för att få lite fluffigare frallor så kan ni välja att ha i bakpulver.
.
INGREDIENSER:
1dl havregryn
1dl rismjöl
1dl mandelmjöl
1dl bovetemjöl
1,5msk Holistic kokosolja
1 ekologisk banan
1 dl havremjölk eller annan mjölk
1tsk kardemumma
1tsk kanel
Pumpakärnor att ha som topping.
GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop alla mjölsorter och havregryn med kardemumma och kanel i en bunke. Mosa sedan ner bananen och kokosoljan med en gaffel och tillsätt havremjölken. Blanda tills det blivit en fin deg. Lägg bakplåtspapper på en plåt och gör valfri storlek på frallorna och toppa med pumpafrön. Jag gräddade mina i varmluftsugn på 130 grader (har man en vanlig ugn så grädda dem i 150 grader) i ca 25min.