BLOMKÅL

Något jag börjat äta på sista tiden är blomkål. Jätte gott att ha rå i salladen och man kan även göra blomkålsmos istället för potatismos, vilket jag inom snar framtid ska testa att göra.

Fötutom att blomkål är gott så är det väldigt nyttigt också. Passar perfekt att ta in i sin LCHF-kost.

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G

C-vitamin 35,2 mg
D-vitamin 0 mcg
Energi 22,6 kcal
Fett 0,16 g
Fibrer 2,33 g
Folat 45,3 mcg
Järn 0,353 mg
Kalcium 17,7 mg
Kolhydrater 3,71 g
Mättade fettsyror 0,04 g
Protein 1,51 g
Zink 0,386 mg

Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1.1.

Blomkålen har låg energinivå och innehåller:

  • C-vitamin (bra för immunförsvaret, fungerar antiinflammatoriskt)
  • A-vitamin (antioxidant som skyddar celler, hud, slemhinnor m.m)
  • B9 (folsyra) (påverkar bildningen av röda och vita blodkroppar)
  • B6-vitamin (Medverkar vid bildande av röda blodkroppar och antikroppar)
  • Kalium (reglerar vatten och syrabalansen i kroppen samt sänker blodtrycket)

Blomkål anses minska risken för:

  • Prostatacancer
  • Grå starr
  • Lungcancer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!