VINN ETT PRESENTKORT PÅ 3000KR FRÅN MOOD STOCKHOLM

♥ Inlägg i samarbete med Mood Stockholm ♥

juiceverket-ida-wargjuice-verket-ida-warg

God fredag mina vänner! Igår hade jag VÄRLDENS BÄSTA dag med min kompis Anna i Mood Stockholm och nu kommer en av er också få den chansen. Tävlingsreglerna hittar ni längst ner i inlägget. Började dagen med en grön juice på Juiceverket.

air-bar-mood-ida-wargair-bar-mood-gallerianbrow-anna-nystromida-warg-blow-out-bar

Efter det fixade jag mitt hår på Air Bar Stockholm medan Anna fick sina bryn trådade och färgade på Rapid For Brows. Blev så sjukt snyggt med både hår och bryn. Önskar att jag kunde få ha detta svallet varje dag 🙂

pedikyr-mood-five-five-nails

Sedan bar det av direkt till Five five nails för en pedikyr. Jag har bara en fråga… Varför har jag aldrig gjort en pedikyr innan? Så himla skönt och så fräsch man känner sig med fixade fötter. Kan äen rekommendera att göra det som aktivitet tillsammans med en kompis då man sitter där i massagestolen och pratar medan de fixar fötterna.

icha-icha-mood-galleri-ida-wargicha-icha-ida-warg-mood-gallerian

Efter det var vi riktigt hungriga och lunchade på Icha Icha. Jag älskar deras mat och veganalternativet var så gott. Tog ris med Tempeh bollar. Blir hungrig bara jag tänker på det. Måste testa att göra sådana hemma!

ida-warg-rituals-mood-gallerian-1rituals-mood-gallerian-ida-warg-1mood-gallerian-rituals-ida-wargrituals-ida-wargrituals-mood-gallerian-ida-warg

Sedan fick vi testa en scrubbehandling på Rituals. På sista bilden så är ena handen skrubbad och insmord och andra inte. Haha herregud ser ni skillnaden? Den ena ser död ut och den andra levande. Fick med oss ett sådant kit hem så nu ska hela kroppen skrubbas.

anna-nystrom-1egoist-mood-gallerianegoist-mood-gallerian-ida-warg

Avslutade världens trevligaste dag med fika på Egoist med te och vegansnickers. MUMS!

TÄVLING! Nu kan någon av er vinna ett presentkort på Mood Stockholm för 3000kr så ni också kan ha en sådan här lyxdag. Det enda ni behöver göra är att svara på frågan i kommentarsfältet nedan. 

Fråga: Vad är ert bästa hälsotips för kropp och knopp?

En vinnare kommer utses om 28/2! LYCKA TILL!

ida-warg-anna-nystrom

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
222kommentarer
  • Mitt bästa tips för kropp och knopp är att säga 10 positiva saker till dig själv varje dag, stora som små. Att lära sig uppskatta sig själv och livets alla små stunder är nyckeln till positiva tankar, självförtroende, skratt och lycka. Detta har i alla fall hjälp mig att bli mer positiv i min vardag, vilket förbättrar ens psykiska välmående otroligt! Och insidan speglar ens yttre så mycket, en självsäker person med ett leende på läpparna blir ju otroligt mer attraktiv än motsatsen. Dessutom sprids positivisten lätt till fler i din omgivning. Dessutom går det fort, och bäst av allt är att det är så lätt att komma på 10 positiva saker, för DU är ju så fantastisk!

    Vendela 2017-03-13 21:24:41
    Svara
  • Hej!! Vad hette skrubben som du testade på rituals ?

    Maria 2017-03-01 14:54:22
    Svara
  • Vilken härlig dag!

    Mitt bästa tips är att ta en skön promenad (helst i naturen, i vackert väder), lyssna på musik och utvärdera dagen/veckan/jobbet eller vad som helst. Bara ta tid för att tänka och fokusera ensam, i rörelse.

    Madelene 2017-02-28 22:20:02
    Svara
  • Hmm, bästa hälsotips för kropp och knopp? Det är nog att röra på sig. Kan låta tråkigt men hitta ett sätt att röra på sig som man själv gillar. Oavsett om det är att springa, dansa, promenera, spela en bollsport eller liknande. Jag vet att inget får mig att må så bra fysiskt som träning och dessutom är det ett tillfälle att rensa hjärnan och hämta ny energi. För mig är det guld värt att varje dag få röra mig. Så både hjälper det med att underhålla kroppen och få en att bli piggare i kroppen och starkare. Men också hjälper det att få hjärnan i schack och det är för mig den perfekta återhämtningen från det sociala, skolan, jobb osv. 🙂

    Cecilia Ewerlöf 2017-02-28 22:11:45 http://nouw.com/ceciliaewerlof
    Svara
  • Gör saker som gör dig glad! Om man gör det kommer man långt!

    Amanda 2017-02-28 22:11:43
    Svara
  • Dricka vatten, inta kokosolja invärtes och utvärtes och så torrskrubba höfterna och låren and you’re good to go! All natural, allt för att försköna din redan befintliga skönhet.

    Samira Zoriyat Khah 2017-02-28 22:07:45
    Svara
  • Vilken rolig tävling och vilken DRÖMVINST. Måste börja med att ge tummen upp för en härlig och inspirerande blogg. Du inspirerar till en hälsosam livsstil.

    Mitt bästa hälsotips för kropp och kropp är att mentalt ställa in dig på att du älskar din kropp och och knopp – att det är det allra viktigaste du har. Detta innebär att du då ska äta och träna för att du älskar din kropp, inte för att straffa den. En kosthållning och träningsmängd samt träningsform som ger dig energi och livsglädje. Med denna inställning är det lättare att hitta en kost och träningsrutin som får dig att känna dig energisk på dagarna, gör dig på gott humör och ger dig energi till livet. Detta är hälsa för mig och därmed är just fokus på denna mentala inställning mitt bästa tips!

    Lova 2017-02-28 15:56:26 http://nouw.com/dietistlova
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att alltid prioritera dig själv. Ägna en liten stund varje dag till något DU tycker om och mår bra av. Exempelvis träning, en lång dusch, laga god mat eller drick ditt favorit te.

    alexandra eriksson 2017-02-28 12:42:26
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips: långa promenader med en riktigt bra vän följt av fika, kanske någon bärsmoothie, kopp te, eller en bulle.

    Maria 2017-02-28 12:10:39
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att lära sig att stressa ner! Jag har precis börjat på mindfulnesskurs och känner att det är en otroligt bra investering i mig själv! Alla borde göra något som gynnar deras välmående 🙂

    Ida 2017-02-28 11:19:20
    Svara
  • Att göra det DU mår bra av och att samtidigt förstå skillnaden på vad andra mår bra av och vad du mår bra av. Något som man inte lär sig över en natt, vad man mår bra av och inte. Så testa, testa och testa! Livet är till för att levas.

    Alice 2017-02-28 10:41:33 http://nouw.com/alicealsen
    Svara
  • Hej Ida!
    Vilken underbar tävling, skulle vara otroligt kul som fattig student att få vinna!!
    Det bästa hälsotips är att lära känna sin kropp och lyssna på dess signalen. Mindfullness är utmärkt utöva. Man måste lära sig när man ska varva ner och låta kroppen vila och släppa krav så att kroppen och huvudet sedan får mer kraft att ge av sig själv. Mycket viktigt.

    Susan 2017-02-28 09:27:03
    Svara
  • Hej! Mitt bästa tips för kropp & knopp är att ta på ett par riktigt sköna hörlurar med en bra ljudbok, bra skor och gå ut på en promenad i härlig miljö, gärna vid vattnet!

    Sara 2017-02-28 09:12:32
    Svara
  • Ta en långpromenad med sin hund i skogen oavsett väder. Alls dofter och ljud gör att man blir fri från stress och måsten.

    Cecilia 2017-02-28 04:45:53
    Svara
  • På med löparkläderna, lämna telefon, klockor, hörlurar hemma! Sedan ut och spring, slappna av, låt pulsen slå, svetten rinna, lyssna på naturens eget ljud! Låt tankar komma och passera! Spring så långt du orkar! Så himla skön känsla efteråt!

    Maria Henrikson 2017-02-28 00:19:05
    Svara
  • Mitt bästa tips, som jag tyvärr är lite dålig på att följa på själv, är att ta en eftermiddag eller förmiddag och bara ta hand om sig själv. Köra ett lugnt yogapass, räcker med 10min, bara man känner att man ger sig lite tid till avslappning och självuppskattning. Sedan så tar man på sig en ansiktsmask och tar ett fotbad och målar naglar och tånaglar. Vill man kan man raka benen också. Sedan tar man med fördel en kopp te och en god chokladbit.
    Efter denna ritual som inte behöver ta mer än en timme, så känner man sig fräsch och att man fyllt på med positiv energi.

    Victoria 2017-02-27 23:54:08
    Svara
  • Se till att vårda hjärtat, så kommer det vackra av sig själv.

    Helena Brynte 2017-02-27 23:34:26
    Svara
  • Att sända ut till världen det man vill få tillbaka. Jag märker så tydligt att när jag sänder ut bra vibbar och positivitet så får jag samma sak tillbaka 🙂

    Joline 2017-02-27 23:12:06
    Svara
  • Hej Ida! Mitt bästa hälsotips är att lyssna på inåt. Vi är alla olika och våra behov ser olika ut. Någon kanske mår bra av fartfylld träning, någon annan yoga, någon måste kanske äta mer grönsaker, någon annan unna sig choklad, massage eller varför inte shoppingtur ? Att lyssna på sin kropp och sina känslor och göra det just DU mår bra av tror jag främjar hälsan!! Kram Ylva

    Ylva Markie 2017-02-27 16:45:43
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är helt klart en lång promenad i solen. Helst nu på vårvinter-kanten då det är kvar snö på marken. Så skönt om man inte känner för ett tungt träningspass och har mycket att tänka på. Då är det bästa att komma ut och bara gå i någon timme, antingen ensam eller tillsammans med någon!

    Sofia 2017-02-27 16:41:30 http://nouw.com/sofiia
    Svara
  • Rör på dig var dag, både ute och inne
    det håller dig alert till både kropp och sinne
    var hjälpsam och glad, så ska du få se
    att hälsan jämt kommer mot dig le!

    Pernilla Rönnlid 2017-02-27 16:37:42
    Svara
  • Vara med nära och kära som får dig skratta, detta leder till en glad mage. Om man vill spara tid, pengar och vara nyttig. Gör fräscha matlådor på söndagarna. ungefär 6 stycken så har man dom i beredskap. Äta kontinuerligt är viktigast!

    Mina Lindeberg 2017-02-27 16:29:36
    Svara
  • Ha en dag med jämna mellanrum där du unnar dig en skön sovmorgon, frukost vid tvn och en lång härlig promenad eller ett svettigt träningspass. Kör långdusch med skrubb och hårinpackning och smörj in kroppen. Måla naglarna och sminka dig om du vill och möt upp en kompis för lunch och häng på stan och bara va, helt utan stress. Spendera en stund för dig själv hemma, läs en bok eller slumra till i soffan. Ät en god middag med någon du tycker om för att avsluta dagen på topp!

    Caroline Andersson 2017-02-27 16:23:48
    Svara
  • ”Varje dag – rör på dig och låt någon annan röra på dig” – ett hälsotips som funkar i längden!

    Karin 2017-02-27 15:48:18
    Svara
  • Att alltid börja dagen med ett stort och positivt skratt,
    är nog det som är kroppens största skatt!

    IngaLill Nyman 2017-02-27 15:46:15
    Svara
  • Drick vatten, träna regelbrundet och slarva inte med sömnen 🙂

    Nathalie 2017-02-27 14:49:26
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att någon gång ibland ta en hälsodag eller hälso för/eftermiddag! För mig kan det vara att köra yoga på morgonen och sedan äta en god frukost, gå ut på en långpromenad/jogg och sedan ta en lååång dusch och göra hårinpackning, skrubb och lägga ansiktsmask t.ex. Detta är något jag själv verkligen uppskattar och man känner att man har fått gjort något, trots att det inte adderar någon stress utan tvärt om är avslappnande och ger god energi. Men såklart är det viktigaste att vara snäll mot sig själv, något som är svårt men som man måste jobba på! Kram fina Ida <3

    Emma 2017-02-27 14:16:01
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att göra det man mår bäst av. Att unna sig det man så gärna vill ha och att komma ihåg att man inte måste träna varje dag. Hetsen numera kring träning är så stor och då är det viktigt att komma ihåg att du är lika duktig oavsett om du tränar 6 dagar eller 2 dagar i veckan. Sen är det viktigt att omringa sig bland positiva människor som ser hela dig och inte enbart dina handlingar. Människor som tycker om dig för den du är både på insidan som utsidan 🙂

    Jennifer 2017-02-27 11:40:55
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att omringa sig av människor som ger positiv energi. Detta gör en inte bara stark utan gör så att man själv kan sprida positiv energi runt omkring sig, det blir som en positiv dominoeffekt! Gör er av med de där människorna som klagar, snackar massa skit, tar dig för givet, kräver massa saker och energi av dig, det har jag gjort och de människor jag nu omger mig med ger mig ett leende bara genom att tänka på dem, lycka!

    Hanna 2017-02-27 11:10:49
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att unna sig! Att följa träningsrutiner och matdirektiv i all ära, men om man aldrig tillåter sig själv att få göra något man verkligen tycker om håller inte i längden. Det gäller att finna balansen och uppskatta sig själv, livet är för dyrbart för att bara fyllas med en massa måsten.

    Elin 2017-02-27 09:57:35
    Svara
  • Att ta promenader utomhus utan någon slags musik eller podcast i öronen. Blir en grym kombination av motion att antingen tänka igenom olika saker som har legat och grott, eller att bara koppla bort allt och tänka på det man ser runt omkring sig i naturen. Riktigt avkopplande och man känner sig pigg och glad när man kommer hem.

    Amanda 2017-02-27 09:42:43
    Svara
  • Det bästa hälsotipset är enkelt, stressa inte, sov mycket, drick mycket vatten och träna ibland 🙂 Inte så spännande tips men effektivt!

    Jonas R 2017-02-27 09:27:07
    Svara
  • Ett ord räcker som svar: YOGA! Sedan jag upptäckte yogan har mitt liv förändrats radikalt. Jag har blivit lugnare, smidigare, fått mer muskler, blivit nöjdare med livet i allmänhet. Ett av yogans viktigaste budskap är: Var här och nu. Och det är otroligt hur mycket det faktiskt betyder att vara just det. En ganska simpel sak, kan tyckas. Men det är svårare än man tror – fast när man väl kommer underfund med hur man ska tänka (eller inte tänka egentligen), är det ett underbart sätt att ta vardagen till ett hälsosammare tempo. Yoga medför så mycket förändring på så många olika plan. Och det bästa! Yoga har ingen ålder. Jag fyllde 50 i går och upptäckte denna underbara kunskap för mindre än ett år sedan. (Vann jag skulle jag verkligen skämma bort mig med just pedikyr och manikyr i försenad födelsedagspresent, eftersom det är något jag aldrig ger mig själv.)

    Paola 2017-02-27 09:08:09
    Svara
  • Mina bästa tips för att må bra,
    är inte enbart träning, mat och spa.
    Mycket kommer också inifrån,
    allt det där bakom ridån.
    Förstå att du är grym som du är,
    oavsett hur många kilon du bär.
    Våga alltid skratta och le,
    att ha roligt är alltid en bra idé.
    Umgås med de du själv vill,
    negativa vänner ger ingen goodwill.
    Gör det du gillar och följ din dröm,
    låt bli det där vi kallar ström.
    Lyssna till ditt stora hjärta,
    undvik ånger och smärta.
    Var dig själv och lev ditt liv,
    för god hälsa metoden är effektiv!

    <3

    Johanna 2017-02-27 08:14:51
    Svara
  • Mitt bästa tips är att sprida kärlek, ger man så får man så enkelt är det. Och alla mår bra i både knopp och kropp av det <3 Sedan måste jag också slänga in hälsosam kost där inga djur skadas samt lite yoga eller någon träningsform man gillar ihop med en kompis/familjemedlem. Kram!

    Jenny 2017-02-27 02:08:03
    Svara
  • Telefonpromenader! Bestäm en tid med en vän i en annan stad och gå båda två en långpromenad på varsitt håll och uppdatera varandra om allt som hänt sedan sist. Man snackar ju mycket om långdistansförhållanden med en partner men glömmer hur viktigt det är att vårda kompis-distansförhållandena också. Dessutom blir dagens rörlighet avcheckad i och med promenaden så även kroppen blir glad. ❤️

    Johanna 2017-02-26 23:53:16
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är balans. För mig så är träning så otroligt viktigt, både den fysiskt ansträngande som gör så att man får puls och samtidigt yogan som ger mig styrkam, medveten- och tacksamhet. Att sedan också kunna ta ett glas vin med mina vänner, titta på en serie i flera timmar och också unna sig lyx så som en pedikyr.

    Ida Schinkler 2017-02-26 22:12:33
    Svara
  • Att TRO PÅ SIG SJÄLV och boosta sig med positiva tankar- det kommer man superlångt med! #gogirl
    Tack för att du är en sån inspirationskälla!

    Tessan 2017-02-26 21:56:22
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är det enklaste men åxo det bästa, promenader.
    Att lyssna på fågelsång och andas in den friska luften

    Linnea 2017-02-26 21:07:29
    Svara
  • För kroppen: Gör en tillbringare med kall grönsakssoppa på morgonen och drick ett glas då och då under dagen. Den går att variera i oändlighet, men jag brukar ha tomatjuice som bas och mixa ner en hel gurka, paprika, bladspenat koriander, citron, olivolja och äppelcidervinäger. Jätteenkelt och gott sätt att få i sig mycket nyttigheter.

    För knoppen: Le eller säg något positivt till en främmande människa så ofta du får chansen. Önska någon en trevlig helg, en fin eftermiddag, Tala om för personer att de ser fina ut om du tänker att de gör det! Det kommer garanterat få dig att må bra. En riktig win-win!

    Tack för en inspirerande och peppande blogg!

    Frida 2017-02-26 19:40:38
    Svara
  • Älskar din blogg och din YouTube-Kanal! Alltid så himla fin och en stor inspiration !

    Emma Nilsson 2017-02-26 18:42:34 http://victorianilssson.blogg.se/
    Svara
  • Hej:)
    Mitt bästa hälsotips är något som alltid får mig att må toppen. Börja med att köra ett häslo/träningspass, gym eller en skön promenad i skogen. Efter det ett yogapass (räcker med 20min) för att strecha ut och fokusera på sig själv. En varm dusch med lite skrubb och härliga krämer är ett måste:) och avsluta med en super god smoothie, min favorit är jordgubbar, bana, blåbär, chiafrön tillsammans med yoghurt.

    Tack för en inspirerande blogg 🙂

    kerstin 2017-02-26 18:38:03
    Svara
  • Hej finaste Ida! Vill bara börja med att säga vilken inspirationskälla du är för mig! Jag har börjat äta mer vegetariskt ända sedan jag började läsa din blogg och har även testat på yoga ett antal gånger, jag älskar det!

    Mitt bästa hälsotips är att välja ut en dag i veckan där man är utan sociala medier och annat. Istället ska man göra något för sig själv, som man själv mår bra av. Kanske ta en promenad, träna, laga någon extra god mat, läsa en bok eller något helt annat. Det viktiga är att man gör något stressfritt, något som man själv mår bra av.

    Har läst om att du också har en dag där du gör något extra roligt. Jag tror att om alla hade gjort så här så hade man mått mycket bättre!

    Kram<3

    Julia 2017-02-26 18:13:46
    Svara
  • Hej! Mitt bästa hälsotips är att dricka väldigt mycket vatten under dagen! De är bra för hela kroppen både för den inre och yttredelen! Men även för att kickstarta dagen brukar jag dricka en hemmagjord ingefära Shot som du gör så här:
    200g Riven ingefära, En liter vatten, 2st pressade citronser, 1/2 dl honung. Så kokar du upp vattnet och häller i ingefäran. Efter sillar du bort ingefäran och häller i citronsaften och honungen och rör om, sen är de klart!. Så dricker du en Shot av din hemmagjorda ingefära shot varje morgon och känner dig fräsh och pigg var dag! En liten sak i din vardag men som gör så stor skillnad!
    Kram

    Alice 2017-02-26 17:27:33
    Svara
  • Åh typiskt sist ute, men är faktiskt på grund av mitt tips! 2 gånger per år drar jag ihop mitt tjejgäng på fjällweekend och kör digital detox! Åker skidor på vintern, hikar på sommaren; lagar mat, babblar både djupt&ytligt, yogar och allt utan att röra sociala medier. Boostar kropp och kommer så nära varandra, känner mig aldrig så lugn och stark som efter våra helger✨Tips till alla!

    Matilda 2017-02-26 16:57:59
    Svara
  • Mitt hälsotips!
    Börja dagen med en rolig historia!

    Du vänder dina negativa tankar till en positiv tanke som leder till en positiv känsla i dig. En glad känsla leder till bra handlingar och agerande hos dig. Som även smittas till andra.

    Anna 2017-02-26 16:42:47
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att sluta jämföra sig själv med andra.

    Emilia 2017-02-26 15:52:09
    Svara
  • Träna med vänner ?
    Hitta en balans som man trivs med.

    Anna-Karin 2017-02-26 15:05:19
    Svara
  • drick mycket vatten, ät hälsosamt samt glöm inte bort sömnen som är det viktigaste i livet för att må bra psykiskt och fysiskt,.
    Regelbunden motion är också viktigt såväl som ett rikt socialt liv med nära och kära.
    Go with the flow och tänk positivt så mår man bra!

    Yvonne Nilsson 2017-02-26 14:46:05
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att försöka vara nöjd med sig själv och det man tar sig för. Jag jobbar hårt som lärare i en värld där kraven på mig, mina kollegor och elever är oerhört höga. Jag måste stanna upp och känna att jag har gjort mitt bästa med mina förutsättningar. Att välja positivt och ta makten över dina känslor är väldigt viktigt.

    När du har gjort det kan du må ännu bättre genom att starta dagen med citronvatten, en bra ansiktstvätt och dagkräm. Och kanske något nagellack i en glad färg 🙂

    Elin Svensson 2017-02-26 14:44:09
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att göra något som man vet att man kommer känna sig stolt över efteråt. Exempel att träna för att det känns så bra efteråt då kommer knoppen att känna sig nöjd och få en egoboost. Jag tycker vi ska krossa jantelagen och känna oss stolta över oss själva och säga det flera gånger per dag:)

    Nathalie 2017-02-26 14:24:36
    Svara
  • Lär dig älska dig själv❤

    Elin Lindskog 2017-02-26 13:08:35
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp och själ är att aldrig slarva medsömnen. Hur tråkigt det än må låta är det det mitt viktigaste för att känna mig frisk, glad och energifylld och för att hålla mig frisk – att inte tumma på de viktiga timmarna för återhämtning och vila. Ungefär 7h/dag är perfekt för mig, så hitta det ni tycker fungerar för er och må väl <3

    Linnéa 2017-02-26 13:05:46
    Svara
  • Att inte stressa! Jag mår alltid så mycket bättre om jag försöker ta det lugnt och inte stressa upp mig för saker som måste göras. Om man har en positiv inställning och betar av saker en efter en så känns det mycket bättre. Att överösa sig själv med saker som ska göras och ständigt tänka på vad man måste göra leder bara till onödig stress som rubbar balansen och glädjen i vardagen. Detta är lättare sagt än gjort, men att försöka att varva ner och inte hela tiden vara tvungen att göra allting helt perfekt underlättar verkligen livet. Tack Ida, hoppas du har en underbar dag! <3

    Ebba 2017-02-26 12:24:50
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är egentligen så himla basic men något jag tror de flesta kan glömma bort. Sömn, mat och motion är verkligen A och O för att kunna må bra både fysiskt och psykiskt. Addera vikten av att stressa av och koppla ifrån så har du receptet för ett bra grundläggande välmående som hjälper dig att vara stark.

    – SOV regelbundet, undvika alla typer av skärmar en timme före läggdags.
    – ÄT på någorlunda regelbundna tider. Hoppa inte över mål även om man är stressad eller inte särskilt hungrig.
    – MOTIONERA lite varje dag, speciellt om du har ett stillasittande yrke. Om annat känns jobbigt så räcker det med en promenad!
    – STRESSA AV. Förutom att verkligen försöka koppla bort arbetet när arbetsdagen är slut, så tror jag det är viktigt att ibland koppla bort alla bekymmer och fokusera på dig själv ett litet tag. För mig brukar det fungera med en lång dusch med tex hårinpackning och kroppsskrubb, för att sedan lägga ansiktsmask och smörja in sig.

    Dessa saker har verkligen gjort sig påminda för mig som förra månaden gick in i väggen efter en lång tid av arbetsrelaterad stress och nu är sjukskriven pga det. Att följa dessa små grejer ger en ovärderlig grund att stå på för en hälsosam livsstil.

    Josefine 2017-02-26 11:58:01
    Svara
  • Jag skulle säga att vara med dem man älskar och göra saker som du gillar . Njut av varje sekund som livet ger dig . Med små saker som livet ger dig till exempel en leende i läpparna och börja med en gott frukost som ger dig mycket energi på dagen.Varje dag är en ny dag för nya möjligheter! ❤

    Elena 2017-02-26 11:37:39
    Svara
  • Efter alldeles för många år av tidiga mornar då jag irrat runt, måste gå. Måste springa. Alltid träningskläder på, utifall det finns lite extra tid till träning. Tid jag valt träning och monstret i huvudet gått före min familj. Alla morgonpromenader då jag valde bort att vakna upp bredvid den jag älskar och krypa in i famnen på honom. Allt jag försakade under dessa år håller jag nu på att bygga upp igen. Hitta balansen mellan vila och träning. Kunna njuta av en dag utan träning. Få kraft att kunna köra 100% de dagar jag tränar och inte gå på halvfart hela tiden.
    Att lära mig älska den jag är med rumpa och lite former. Det är lätt att hamna där jag var. Paniken över att inte få träna,helst hinna träna tre gånger på en dag. Så mitt tips från botten av mitt hjärta är att tillåta sig leva. Livet är mer än bara träning och broccoli. Vi behöver en fika, en sen kväll, sovmorgon en tre rätters middag. Lika mycket som vi behöver träning. Glöm inte bort att träningen ska vara rolig och inte något som skapar ångest. Jag älskade att löpa, sprang ofta och gärna. Det blev ett tvång, långa vändor varje idag. Idag skriker min kropp om jag ens försöker springa och det slutar med tårar. Jag har fått hitta nya vägar till träningsglädje. Så mitt sista tips för hälsa och välbefinnande, träna, cykla, spring, dansa, lek, rör på dig. Vi behöver det. Ha roligt. Ta en sovmorgon. Ät en hotellfrukost. Shoppa. Kramas och börja älska dig själv för den du är. Sluta jämför dig med alla andra. Du är unik och bra precis som du är.

    Katrine Loo 2017-02-26 11:32:58 http://halsoatiin.wordpress.com
    Svara
  • Åh vad härligt!! Jag har ett supertips: om du är söt- eller röksugen (precis slutat) ät morötter! Bästa knepet för att bli av med hemska cravings. Tråkigt tips kanske så kommer med ett snygghetsknep också: har avokadon blivit övermogen? Blanda med lite olivolja och krama in i håret. Låt verka 30 min skölj ur. Håret blir lika magiskt som på hårreklamen. Kram!! ?

    Veronica 2017-02-26 10:56:11
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är
    1.Va ute mycket i skogen!
    2.Skratta mycket och tänk positiva tankar om dig själv och andra!
    3.Le mot dig själv i spegeln varje morgon samtidigt säger du en positiv kommentar till dig själv typ gu va fina ögon du har..
    Allt detta kommer hjälpa dig få bättre hälsa och må mycket bättre både inuti och utan på än alla hälsodrycker och vitaminer i hela världen 🙂

    Annelie Gniztra 2017-02-26 10:55:30 http://www.nouw.com/queengniztra
    Svara
  • Släpp alla måsten! Fokusera på det som gör dig glad, har du ett leende på läpparna och nära till skrattet så känns allt mycket lättare och livets flesta utmaningar går som på räls. Efter en olycka som nästan gjorde att jag förlorad livet låg jag på sjukhus i nio månader. Även om jag hade mina stunder när allt kändes hopplöst så fick jag hela tiden frågan ”hur kan du jämt vara så glad när du går igenom allt det här” och mitt svar var att det faktiskt alltid finns något att vara glad över. Fokuserar man på det positiva man har just nu så tar det negativa inte över hand och man mår mycket bättre både i kropp och knopp.

    Miriam 2017-02-26 10:54:23
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att skratta! Och därmed ta reda på vad som gör en själv glad, är det kanske att hänga med din bästa kompis? Eller spela ditt favoritspel? Åka karuseller? Kolla på en härlig komedi? Dansa? Det spelar ingen roll vad det är! Så länge man gör det som får än själv att skratta och känna sig lycklig. Om man gör det tror jag starkt på att man även får såpass mycket energi så man orkar med alla andra grejer som är bra för hälsan som ett träningspass, en promenad på lunchen eller orka ställa sig och laga härlig mat från grunden. En dag där man skrattat mycket och känt sig glad är det oftast lättare att somna, och bra sömn är också en viktig nyckel till en bra hälsa. Så se till att skratta mycket och gör du inte det? Se till att ta reda på varför och vilka förändringar du kan göra i vardagen för att le och skratta oftare! Kram

    Elsa 2017-02-26 10:44:32
    Svara
  • Vilken mysig dag ni hade!! Mitt bästa tips är att vara ute och leka tillsammans med barnen istället för att sitta bredvid och hålla på med mobilen, som jag ser att många föräldrar tyvärr gör.
    Att vara med i leken är både roligt och man får frisk luft och motion på samma gång! Kram Frida

    Frida 2017-02-26 10:38:56 http://fridabirgersdotter.blogg.se
    Svara
  • Mitt bästa tips är helt enkelt sömn och dricka ordentligt med vatten. Dom 2 faktorerna är faktiskt gratis och gör såååå stor skillnad för både kropp och knopp

    Camilla 2017-02-26 10:37:58
    Svara
  • Bästa hälsotips för kropp & knopp: Mycket skratt & kärlek! Gör underverk med hur man mår och lyfter hela äns utstrålning. Glöm inte sömn och vatten på det! 😉 Livets viktigaste ingredienser! <3

    Zamantha Nordengrim 2017-02-26 10:33:36
    Svara
  • Mitt bästa tips för kropp och knopp? Jag satt och funderade och tänkte ge två skilda svar på den frågan. Svaren var bland annat matintag och träningsrelaterat. Men vet du? Det är otroligt viktiga redskap till en friska kropp och för att hjärnan ska orka tänka och fungera, men utan ett bra tankesätt fungerar inte dessa redskap för att bygga upp kroppen! Jag tänker att med ett destruktivit tänk kan man använda mat eller träning som bestraffning och skada sig själv, då används inte dessa ”verktyg” till att bygga upp kroppen stark och hålla den frisk. Det blir verktyg till att förstöra och skada kroppen och tänket inte består av sunt tankemönster. Jag säger därför att tänket är det viktigaste för både kropp och knopp! Tänker du positivt, gör du saker för att stärka dig själv, du tränar och förbättrar din hälsa. Du älskar dig själv och ser på dig själv med bra värderingar och har en bra syn på livet, vilket påverkar att du behandlar dig själv bra!! Du har en sund och positiv relation till mat och träning som gör att du även kan käka ”onyttig mat” eller skippa träningen utan att få ångest, DET ÄR HÄLSA! Balans och positivitet. Om dina tankar innehåller positivitet, tacksamhet och kärlek till dig själv först kommer du att må bra och byggas upp. Detta kommer genera till ett bra liv i alla avseenden: familj, vänner, jobb, skola, partner, fritidsaktiviter osv. Älska dig själv, var tacksam för allt du har och var positivt inställd, alltid!

    Julia 2017-02-26 10:23:53
    Svara
  • Men vilken dröm! Mitt bästa hälsotips är väl just DET HÄR, att unna sig och att skämma bort sig själv. Man är värd sånt här lite då och då, och jag tror att vi gör det alldeles för sällan. En annan sak vi gör alldeles för lite är att ge komplimanger! Tror vi alla skulle bli lite gladare om man fick höra något fint om sig själv + att man själv blir glad av att säga något positivt om någon annan. Mer sånt säger jag!

    Kramar!
    Frida

    Frida 2017-02-26 09:39:17
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp & knopp är att stressa mindre och sänka kraven på sig själv!
    Även att tillåta sig egentid och våga vara ”självisk”. Då mår jag som allra bäst.

    Kram Sofia

    Sofia 2017-02-25 23:27:52
    Svara
  • Kanske inte det man tänker på i första hand men att umgås med sina finaste vänner och familj. Inget får mig att må lika bra vilket sen smittar av sig på kost och träning. Tack för en fin och inspirerande blogg

    Hanna 2017-02-25 22:46:24
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att äta en vegetarisk eller helst vegansk kost. Ca 1 år har gått sedan jag blev vegan och jag mår så mycket bättre och känner mig fräsch.

    Olivia H 2017-02-25 22:30:16
    Svara
  • Mitt bästa tips är att dricka mycket vatten och sova ordentligt!

    Sanna 2017-02-25 22:23:06
    Svara
  • Mina bästa hälsotips för kropp och knopp är naturen och sex med den man älskar. Då ler och lyser man.

    Anna 2017-02-25 21:53:52
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är helt klart att bara vara i nuet, hänga i stallet eller en mysig skogspromenad med hunden. Bästa meditationen för knoppen och motion för kroppen?

    Tilde 2017-02-25 21:20:12
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är följande fem saker:
    1. Träna – låta kroppen få svettas genom styrketräning, genom konditionsträning, genom rörelse i allmänhet. Känsla av ett bra träningspass är oslagbart.
    2. Mat – fylla kroppen med energi, i form av färglada rätter med mycket vitaminer och mineraler. Äta mat som är vackert för ögat och bra för magen.
    3. Sova – lägga sig i tid varje kväll och sova 7-9 timmar per natt, låta kroppen och knoppen få möjlighet till reflektion och återhämtning.
    4. Yoga och meditera – bara vara och andas, leva i nuet, lära sig att hantera olika situationer genom andning för att slippa vardags stressen är guldvärt.
    5. Promenader – ta vara på soltimmarna, promenera själv eller med någon du tycker om partner eller vän och njuta av luften och lugnet.

    Anna 2017-02-25 20:44:06 http://www.instagram.com/anastrehaljuk
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är för både kropp och knopp är olja, jag använder mig mest av kokosolja. Så skönt att smörja in hela kroppen och ansikte efter en skönt dusch innan man går och lägger sig och använder även i håret, man vaknar len och mjuk samt med en fin lyster i ansiktet. Detta lyster i ansiktet får mig att känna mig fräsch och fin för att börja en ny dag. Kokosolja är också jätte gått att ha i mat och bakning.
    Mitt bästa hälsotips är att köpa en burk kokosolja och använda över hela kroppen från fot till hår samt i maten. Det får mig att känna mig pigg och fin i både kropp och knopp.
    Kram 🙂

    Maja 2017-02-25 20:38:29
    Svara
  • Att umgås med någon som gör en glad i själen, gärna lite hemmaspa med en riktig goo ansiktsmask 🙂

    Linnéa 2017-02-25 18:49:57
    Svara
  • God hälsa är att våga. Det spelar ingen roll var man är, kan man ska man göra det som känns bäst och roligast! Lev i nuet och Våga släppa loss. Allt kommer bli så mycket roligare och livet rullar på som aldrig förr! ?

    Alicia Spåre persson 2017-02-25 18:46:05
    Svara
  • En härlig promenad med en vän, podd, musik eller bara helt själv lyssnandes på omgivningen <3

    anna 2017-02-25 18:15:46
    Svara
    • Svar på annas kommentar.

      Bästa hälsotipset: sov ordentligt!
      När du sover ordentligt blir allt annat så mycket enklare. Om du är utvilad har du orken att ta hand om dig själv. Vad det är som får oss att må bra kan se mycket olika ut, men är du utvilad klarar du allt!

      Hanna N 2017-02-25 18:27:44
      Svara
  • Ett ord DETOX! Med alla de gifter, kemikalier och föroreningar vi utsätts för i vardagen är det ett måste att ta upp kampen mot detta i form av detox. Ex, filtrera ditt dricksvatten, ät chlorella eller andra alger som har dessa avgiftande egenskaper, lerinpackningar, ät ekologiskt, plocka bort giftiga frukter, eliminera i så stor grad som möjligt plast (som innehåller gifter. OSV!

    Och sist men inte minst- följ ditt hjärta i stort som smått och välj bort saker och människor som får dig att må dåligt!

    Ulrika Armano 2017-02-25 18:09:59
    Svara
  • Mitt bästa tips är att lyssna på kroppen och göra sånt som du mår bra av. Se till att få skratta, kramas mycket med någon du tycker om och ta vara på solstrålarna!

    Carina Haak 2017-02-25 18:00:27 http://[email protected]
    Svara
  • En löprunda ute är mitt bästa tips för både kropp & knopp – då känner jag mig verkligen på topp 🙂

    Hanna 2017-02-25 17:15:59
    Svara
  • Mitt bästa tips är frisk luft, färska grönsaker och återfuktning. Med de tre sakerna kommer man långt. 🙂

    Annika Andersson 2017-02-25 16:49:26
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att vara snäll – mot sig själv och sin kropp. För mig innebär det att dagligen känna efter vad kroppen och sinnet behöver just där och då. Om man har en jättestressig dag på jobbet kanske den rätta lösningen är att boka om inplanerad högintensiv träning till ett lugnt och skönt yogapass som blir en naturlig paus från allt som är hetsigt. Man behöver inse att man ska vara sin egen bästa kompis som tar hand om både kropp och sinne.

    Hanna 2017-02-25 16:48:57
    Svara
  • Se det positiva i det du gör och gör roliga saker som får dig glad och att må bra. När jag mår bra och har goda tankar i huvudet jobba kroppen automatiskt med mig istället för mot mig

    Julia 2017-02-25 16:45:11
    Svara
  • Vilken kul tävling och intressant att läsa allas kommentarer!

    Mitt bästa hälsotips är att ha sin utgångspunkt i ”vad behöver JAG” i alla lägen. Det hjälper att välja rätt utifrån sig själv i varje given situation. Fungerar för att prioritera rätt i träning, kost, jobb, relationer, ekonomi, sömn.. ja allt! Med ett sådant mantra är det lättare att ta beslut som grundar sig i vad JAG mår bra av 🙂
    Det spelar ingen roll om det handlar om att tacka ja/nej till ett träningspass med vännerna eller om beslutet att säga upp sig från jobbet. Det är oavsett utifrån vad som är bäst för sig själv – och det är väldigt skönt att veta ❤

    Melody 2017-02-25 16:26:34
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att träna med en kompis och med träning behöver det inte betyda att ni går och gymmar, utan kanske tar en promenad utomhus, gör lite yoga, dansar eller något annat som man tycker är kul! Träning ska vara roligt och inget man ska tvinga sig till genom att göra något man tycker är tråkigt!

    Man ska inte heller glömma att dricka vatten då det är väldigt enkelt hahaha (jag själv brukar nästan alltid glömma)

    Kortfattat alltså, ha roligt när du tränar (gärna med en kompis) och glöm inte dricka vatten!

    Håller tummarna nu för älskar Mood Galleria.

    Nicole 2017-02-25 16:19:07
    Svara
  • Woho va kul tävling!
    Mitt nya life hack är att ta bort sminket med kokosolja! Sjukt bra grej! Jag använder neutral kokosolja för tycker inte kokosdoft är supernice men det är ju en smaksak. Man får bort allt lätt som en plätt, och samtidigt återfuktad och bebislen hud (utan att det täpper till). Win win! När man vaknar morgonen efter är huden i ansiktet 10/10, det slår aldrig fel. :-))))
    Kraaamar

    Agnes 2017-02-25 16:05:54
    Svara
  • Hej Ida!

    Mitt bästa hälsotips är att starta dagen på ett lätt och fräscht sätt. Genom en hälsosam start blir det lättare att fortsätta dagen i samma linje. En frukost bestående av exempelvis en matig smoothie eller frökex med mosad avokado och groddar är min favo!! 😀

    Melinda 2017-02-25 15:49:20 http://nouw.com/melindaforsberg
    Svara
  • Men vad kul tävling!

    Mitt allra bästa tips är att varje dag ta minst 30 min promenad utomhus för att få frisk luft oavsett väder! Vilket gör att man (iallafall jag) både mår bättre och kan sova bättre vilket är en förutsättning för att både knopp och kropp ska må bra!

    Kram

    Hanna 2017-02-25 15:32:30
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att faktiskt ge sig ut att gå, springa, simma eller vad man nu tycker är roligast, eller minst tråkigt, att göra. Även om det bara blir en kort och snabb runda, så är den ändå mycket längre än den blivit om du suttit kvar hemma, för den enda träningen som räknas är den som blir av 🙂

    Jerker 2017-02-25 15:07:32
    Svara
  • I höstas upptäckte jag Body Balance som är en yogainspirerad träningsform kombinerat med pilates och tai chi. Jag har alltid gillat iden av Yoga, men känt mig lite för rastlös, därför passar Body balance mig perfekt då man skapar ett flow med musik, yogan och de lite mer krävande styrkeövningarna från pilates. Detta har givit mig så mycket, både en starkare kropp men även ett helt annat mindfulness, och jag har blivit tacksam för vad min kropp ger mig!

    Louise 2017-02-25 13:52:03
    Svara
  • jbhv

    Ebba Jönsson 2017-02-25 13:40:19
    Svara
  • Mitt absolut bästa hälsotips för kropp och knopp är att göra det du älskar! När du gör det som du tycker om mår du som allra bäst, både fysiks och psykiskt. Det kan vara allt från att planera in roliga saker i sin kalender, gå till frisören eller resa. Det behöver inte vara stora saker utan det viktigaste är att du mår bra av vad du gör. Idag finns det en stor press på oss där vi hela tiden blir inmatade att vi ska prestera och arbeta vårt allra bästa för att lyckas i livet. Vem är det som säger till när man lyckats i sitt liv? Pressen gör att vi måste ta vara på tiden och verkligen njuta av det vi har. Så istället för att gå runt och oro sig över framtiden och arbeta ihjäl sig ska du passa på att göra det du älskar! Det säger ju sig själv egentligen då vi har ett liv och varför slösa en massa dyrbar tid på saker som stressar en? Gör det DU vill!

    Ebba R 2017-02-25 13:38:26
    Svara
  • Var snäll mot dig själv!
    Att vi bör vara vår egen bästa vän vet de flesta men ändå är det ofta oss själva vi behandlar som sämst så gör dig själv en stor tjänst och LE när du ser dig i spegeln!

    johanna renebaoui 2017-02-25 13:29:20
    Svara
  • Mitt bästa tips är…Att välja det enkla. Less is Moore. När det kommer till skönhet, produkter, mode och livsstil. ”Det lilla är det stora”. Det ska fungera jämt och ge energi och glädje. Så tänker jag.?❤

    Agneta kåhl 2017-02-25 13:24:43
    Svara
  • Hej! Mitt bästa hälsotips är att sluta jämföra sig med andra. Hur vi tränar, äter, sover, socialiserar oss, ja allt egentligen. Alla är vi olika och mår bra av olika saker och bästa är att helt enkelt sluta jämföra sig och istället göra det man själv mår bra av.
    Tack för en bra blogg Ida.

    Mia 2017-02-25 12:46:19
    Svara
  • Mitt hälsotips är:
    Tänk inte för mycket. Då menar jag inte att man ska strunta i allt.
    Se till så att din kropp får röra på sig, träna på något sätt, ät så att du får i dig allt du behöver på en dag, men bli inte för extrem.
    För att må bra måste man ibland få kunna unna sig saker och njuta av livet. Gör du det kommer allt bli så mycket roligare. Än att gå på någon hård diet. Att kroppen mår bra behöver inte ha något med att göra med hur den är formad. Alla är uppbyggnad på sitt eget unika sätt och t.ex ett speciellt mått på sin midja har ingenting med att göra hur din kropp mår.
    Så länge du får i dig alla protein, fetter kolhydrater mm. , rör på dig så kommer inte bara din kropp må bättre, men även ditt sinne?
    Och att omringa dig med människor som fått dig att skratta och glädjen dig är även ett av mina bästa tips.

    Älskar din blogg och YT-kanal, man får sån inspiration!❤️❤️❤️//Linnea

    Linnéa Wilhelm 2017-02-25 11:32:29
    Svara
  • Mitt absolut bästa hälsotips för knopp och kropp är att tillsammans med någon du tycker om och som ger dig bra och positiv energi, planera in roliga saker i vardagen. Kan vara allt från en promenad i solen, en god lunch eller träningspass till en härlig weekendresa!

    Många kramar

    Lisa Andersson 2017-02-25 11:31:43
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att hitta en balans i livet som man trivs med. Resor är härligt i all ära, men många flyr från sitt”liv”i en vecka för att återhämta sig och för att orka med vardagen.❤️.

    Hanna 2017-02-25 11:27:40
    Svara
  • Som 15åring så kan jag känna att detta inte riktigt är min åldersgrupp, men det skiter jag fullständigt i eftersom jag verkligen tar in och lär mig av allt som skrivs här. Jag tror att kroppen mår bäst av en hälsosam balans i livet, förbjud inte dig själv att äta någonting, istället kan du äta i måttlighet. Om man har förbjudit sig själv att äta någonting, och sedan får äta det enstaka gånger så kan det oftast bli att man proppar sig full av dessa livsmedel (not good y’all). Istället kan man tillåta sig själv att smaska på en chokladbit på en tisdagkväll, eller lite naturgodis framför mello på en lördagskväll.
    Jag tror också principen att äta flera gånger i små mängder under hela dagen är ett tipptopp tips eftersom man får äta massa god, nyttig mat utan stora tidsmellanrum (till oss som ääälskar mat??!) och man går aldrig runt och är utsvulten, vilket kan leda till att man kanske äter för mycket.

    Du och dina läsare som kommenterar inspirerar mig vartenda dag att ta min hälsolevel snäppet upp och utveckla mina kunskaper om hälsa och träning. Jag är evigt tacksam!! Trevligt lördag (unna er med rotfruktschips ikväll framför mello btw!! ;)) !!!

    Sarah E 2017-02-25 11:10:02
    Svara
  • Att boka in nyttiga upplevelser ihop med vänner – för då är det svårare att avboka eller skjuta upp. Den där pedikyren man ska boka in ”någon dag” kan skjutas upp i all evighet. Men står det ”pedikyr med BFF!” i kalendern kommer man att genomföra det. Och samtidigt som kroppen pysslas om får även själen sitt tack vare mysigt bästissnack. Win-win!

    Frida W 2017-02-25 11:05:11
    Svara
  • Mitt tips är friskluft, äta mycket frukt och resa utomlands lagom mycket under varje år.
    Ibland kan jag känna stress i min vardag och när jag då försöker unna mig promenader utomhus i naturen känner jag att stressen då går ner lite. Alla behöver friskluft och motion och för mig är det lite som en hälsosam medicin. Sedan försöker jag även äta mycket frukt, inte för att det är nyttigt utan för att jag tycker om det så himla mycket! Det är så gott och man känner sig uppfriskad efterråt. Att resa för mig är även ett måste för att min hälsa ska hålla sig på topp. Att resa gör så att man glömmer bort det som kanske är jobbigt i vardagen för en stund och man kan bara tänka på sig själv och ta hand om sig själv.
    Du är verkligen en inspiration Ida!
    Kramar från mig!

    Rebecca 2017-02-25 10:22:43
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är absolut att dricka mycket vatten, det hjälper med matsmältningen och att rensa kroppen. Men det gör också så mycket under för hyn,läpparna och naglarna. Många smörjer bara på massa krämer men det är minst olika viktigt att få fukt inifrån och det får du enbart genom att dricka massor med vatten. Ha en flaska med dig hela dagen som du fyller på och försöker dricka ur med jämna mellanrum.

    johanna mohlin 2017-02-25 09:59:11
    Svara
  • Hej Ida!

    Mitt bästa hälsotips är att ”go natural”. Detta innebär att man i så gott man kan försöker att äta naturlig, ekologisk mat utan tillsatser och annat skadligt. För min egen del märker jag stor skillnad på hur kropp och knopp mår dagligen, men jag tror även att en sådan kosthållning kommer att vara fördelaktig i det långa loppet. Jag känner mig aldrig uppsvälld, gasig eller liknande och väldigt sällan trött och glåmig. Huvudvärken är också så gott som bortblåst. Ett tips till alla där ute, undvik tillsatser och besprutade grönsaker och frukter, det är värt det.

    P.S Du är bäst

    Kram, Hanna

    Hanna 2017-02-25 09:58:03
    Svara
  • Jag mår som bäst när jag umgås med folk som har humor. Att få skratta är bästa medecinen mot allt.
    Dagen börjar jag med ett glas varmt vatten med Molkosan (nyttig kovassla från alperna i Schweiz).
    En skön promenad till jobbet och ett litet träningspass på vägen hem.
    Hur har jag tid, undrar många.
    Ja vet ni… jag prioriterar min hälsa.
    Mindre tid i tv-soffan och mer tid till träning och motion.
    Självklart äter jag all mat, både kött, fisk, pizza, pasta, såser, kakor och massor av frukt & grönt. Det tror jag både knopp och kropp mår bra av. Dessa två hänger ihop. Endast träning och bra kost räcker inte. Psyket måste bra med.
    Vidare jagar jag inte status eller det senaste utan är nöjd med det enkla.
    Hav och natur är livsviktigt för mig. Jag blir fortare frisk om jag sätter mig på en stubbe ute i skogen och filofiserar lite.
    Min favoritkräm för ansiktet är en enkel A-kräm från apoteket utan parabener eller andra konstigheter. Hoppa aldrig över att smörja in en kväll.
    Ett rikt socialt nätverk och ett glas vin med väninnorna gör dig lycklig
    Allt detta jag skriver om hänger ihop; humor, socialt liv, bra kost/sömn, träning, naturliv etc.
    Sist men inte minst, det viktigaste av allt:
    En bra balans mellan aktiviteter och vila.
    En dag fest, nästa dag en skogspromenad.
    Allt är bra tills något går överstyr…

    Christina 2017-02-25 09:56:27 https://www.facebook.com/christina.lembke.1
    Svara
  • Det jag använder mig av är vatten och citron. Jag får ibland infektioner pga kost, dålig sömn etc. Jag får ont i kroppen, blir dålig i magen och känner mig ”sur” i kroppen då dricker jag bara vatten med citronjuice i. Det känns som infektionen sakta men säkert sköljs ur systemet. Dock ska man inte göra det hela tiden då det säga att citron kan fräta på emaljen på tänderna men som snabbkur fungerar den utmärkt. Då går min kropp från sur till basisk. 1-3 dagar med mycket vatten och citron gör underverk.

    Sara 2017-02-25 09:54:59
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att använda en olja som luktar gott för att ge sig själv en liten massage i sängen varje kväll. Man behöver inte göra hela kroppen om man inte orkar, det räcker med till exempel fötter och vader. Samtidigt som jag masserar tänker jag på hur tacksam jag är att jag har en kropp som fungerar. En skön stund och sedan vaknar man upp väldoftande och len som en babyrumpa!

    Annica 2017-02-25 09:53:26 http://anniicanilsson.blogg.se
    Svara
  • Som student på KTH är mitt liv väldigt stressigt och fyllt av prestationsångest och brist på tid. Det är alltid något som ska göras i skolan och alltid för lite tid. Mitt bästa hälsotips är att bli vegan och hitta ett litet andrum.

    Att vara vegan hjälper mig genom vardagen, jag har alltid energi och blir glad över maten jag äter. Varje dag kan jag känna att jag gör skillnad, speciellt eftersom mina älskade vänner har börjat fylla matlådorna med allt mer vegetariskt och veganskt. Dessutom känner jag alltid att jag har mer energi än alla andra på grund av att jag äter veganskt, vilket är något man verkligen behöver på KTH.

    Mitt lilla andrum är gymmet och jag rekommenderar verkligen att alla hittar sitt. Vare sig det är en promenad i parken, meditation eller löpning. Hitta en plats där ni får röra på er, släppa dagen och fokusera på bara er själva. Det är man värd och jag märker en sådan skillnad mellan när jag tränar och när jag inte gör det.

    Du är en stor inspiration Ida eftersom vi delvis delar intressen. Älskar att bli inspirerad av dig! Puss och kram ❤

    Kimberly Olssob 2017-02-25 09:40:56
    Svara
  • Tänk veganskt och ekologiskt för planetens, djurens och din egen hälsa, kropp & knopp. Använd din egen kraft, gå dit du ska, cykla eller spring ?

    Amanda 2017-02-25 09:35:49
    Svara
  • Mitt tips är världens enklaste men kan ibland vara väldigt svårt. Försök att se positivt på tillvaron för då brukar lösningarna på dina problem komma till dig. Sen så är ju en dag på mood inte heller fel…

    Tomas olsson 2017-02-25 09:22:00
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att man måste må bra i knoppen för att må bra i kroppen, därför tycker jag att man ska börja dagen med en stor, god frukost för att få en bra start på dagen. Jag tycker också att man ska träna för att må bra! Det gör jag i alla fall!!

    Nannie Johansson 2017-02-25 08:56:36 http://www.nouw/nanniejohansson
    Svara
  • Trodde aldrig att mamma skulle lyckas övertala mig så lätt. Men jag tror att ekologiska och naturliga produkter gör kroppen gladare. Det behöver inte vara allt i kylskåpet, på badrumshyllan eller tvättkorgen. Men nånting. Det gör ju gott både mot kroppen och jorden. Så om det då är nått som kroppen blir glad av, borde inte det vara naturliga saker?

    Stephanie Lexander 2017-02-25 08:55:25
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att träna det som man tycker är roligt samtidigt dom man även vågar vila och unna sig saker. Hälsa är att finna en balans och som ger möjlighet för mer energi och väbefinnande i en stressig vardag! Jag tror också att omgivningen har en stor betydelse för ens hälsa och att det därför är viktigt att bara omge sig med dem som ger energi och våga göra ”slut” med dem som tar eller hela tiden ger negativ energi. Det krävs mod och tid för att finna ett tillstånd som är välbefinnande och under den resan hinner man finna och lära känna sig själv på ett djupare plan!

    Kattis 2017-02-25 08:23:29
    Svara
  • Fråga: Vad är ert bästa hälsotips för kropp och knopp?

    Mitt svar: Mitt bästa hälsotips är att lära sig andas rätt. Både i betydelsen att konstant ha kontakt och medvetenhet över sin egen andning men också i meningen att hitta tillbaka till sig själv de gånger man svajar, eller att höja sig själv till stjärnorna men en djupt andetag och ett leende. Att andas, att lägga händer på sitt bröst, på sin mage, ovanför sina höfter och känna sitt andetag är ett hälsotips jag önskar alla på denna jord!
    All kärlek, Emma

    Emma 2017-02-25 08:18:57
    Svara
  • BALANS! Att inte vara så kritisk mot sig själv- för mig är det inte balans att tvinga sig själv att vara tio timmar i veckan för att inte få ångest, och undvika sociala sammanhang, för det ofta innebär mat, och man låter sig absolut inte äta socker, exempelvis. Balans är att kunna träna ett hårt pass om man vill det, för att sedan andas ut i soffan med en bulle i handen. Balans är något våra kroppar och knoppar behöver!

    Linnéa 2017-02-25 07:31:23
    Svara
  • Mitt bästa tips är vardagsmotionen. Att ex gå istället för att ta bussen. Få motion och frisk luft gör att man kan koncentrera sig mer och man blir piggare av att se solljus. Det gör stor skillnad för mig.Man får inte glömma att det är bra för miljön också.

    Hanna 2017-02-25 07:15:51
    Svara
  • Mina bästa tips för knopp och kropp är:
    1. Omringa dig med människor som ger dig positiv energi.
    2. Träna regelbundet.

    Jag sitter i skrivande stund i en delad villa på Bali med massor av fantastiska människor. Vi bor i anslutning till en Crossfit Box och tränar flera gånger om dagen, kör yoga, slappar i poolen och umgås. Jag kan utan tvekan säga att jag mår fantastiskt av all denna positiva energi omkring mig. Man känner sig glad, lycklig, stark, nästan till och med oövervinnerlig.
    Trots all svett, smuts, blåmärken, träningsverk och tårar så mår jag som bäst. Man får använda kroppen ordentligt och socialisera sig med fina människor.
    Denna sorts egenkärlek är något jag strävar efter i min vardag. För det är verkligen viktigt, att älska sig själv och sin kropp, man har ju bara en.

    Alltså, hitta människor som är positiva och hjälper dig uppåt, samt var denna personen åt andra när de möter motgångar. Att ha denna sortens tankesätt, samt att hitta en träningsform man tycker är rolig, det är vad jag tror är bäst för kroppen, knoppen och är det som leder till framgång på alla plan.
    Puss och kram/ Backpackande Nikki
    P.S. Har någon vägarna förbi Bali så är S2S Crossfit Jimbaran himmelriket??❤

    Nikki Hiltunen 2017-02-25 06:13:47 http://www.sustainablebelieving.wordpress.com
    Svara
  • Efter ha gått igenom att min far dog, gjort slut efter ett lång förhållande med pojkvän, gått in i väggen på jobbet och hanterat detta genom att träna för mycket och ätit för lite har jag nu äntligen hittat en balans. Allt detta hände inom två år, och det var som riktigt smäll i ansiktet allt. Idag är jag så stark att jag kan dela med mig av mitt bästa hälsotips. Och det är att andas. Andas in och andas ut. Sätt dig ner, ta ett djupt andetag när allt är som värst och slut dina ögon och fyll lungorna med luft. Det är viktigt att prioritera sig själv först, man har bara ett liv, finn andningen så finner du dig själv.

    Jenny 2017-02-25 05:43:05
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att sträva efter VÄLMÅENDE.
    Hälsa kan ses ur olika dimensioner, man kan vara dödligt sjuk men ändå uppnå hälsa.
    Det handlar om att göra saker man mår bra av. Oavsett om det handlar om löpträning, yoga,
    promenader, umgås med vänner, gå på SPA, dricka varm choklad etc.
    Att våga känna efter vad kroppen, och själen vill – då tror jag att man uppnår ett hälsosamt leverne, där man känner sig tillfreds med sig själv.

    Caroline 2017-02-25 05:15:43
    Svara
  • Mitt allra bästa hälsotips för kropp och knopp är att:
    1. Omringa sig själv med människor som ger en positiv energi.
    2. Träna regelbundet.

    Jag sitter just nu i en delad villa på Bali med massor av fantastiska människor. Vi bor i anslutning till en Crossfit Box och tränar flera gånger om dagen, kör yoga där emellan och hänger i poolen tillsammans. Jag kan utan tvekan säga att jag mår fantastiskt! Trots alla blåsor, svett, blåmärken, blod och allt skit, så känner jag mig som bäst och tryggast med mig själv. För det är verkligen viktigt, att älska sig själv.
    Denna känsla är något jag ska fortsätta bibehålla och söka när jag kommer hem. Man känner sig så energifylld, lycklig, stark och nästan oövervinnerlig. Så som sagt, sök efter människor som är positiva och starka när du inte klarar av det, och var den starka och positiva när andra inte längre orkar. Involvera detta tankesätt i din vardag, samt hitta en träningsform som du tycker är rolig och samtidigt utmanande. Då tror jag att själen och kroppen mår som bäst.
    Puss och kram från backpackande Nikki
    P.S. Om ni har vägarna förbi Bali så är S2S Crossfit i Jimbaran ett paradis?

    Nikki Hiltunen 2017-02-25 04:31:15 http://www.sustainablebelieving.wordpress.com
    Svara
  • basta halsotipset ar egentid! planera in en dag/ett par timmar nar jag fokuserar pa mej sjalv och kor yoga, traffar vanner, sticker ut pa aventyr eller stannar hemma med serier, te och snacks – helt enkelt gor det just JAG kanner for 🙂

    emma 2017-02-25 04:01:36
    Svara
  • Mitt bästa tips är att vila ibland, ta en kopp te och sätta sig och läsa en bok, ta ett bad eller kanske bara meditera en stund. Brukar alltid känna mig så lugn och liksom återhämtade efter en liten vill stund! x

    Eva 2017-02-25 01:54:22 http://evajosefina.devote.se
    Svara
  • Yoga och att prioritera tid inte bara under helger, utan i vardagen med vänner & familjen- båda tipsen gör susen för kropp och knopp ☺️

    Anna 2017-02-25 01:25:55
    Svara
  • Träna lagom och vila när du behöver. Ät mycket grönt, men ät också vad du gillar och så du blir mätt, (inte svälta!!). Ta hand om dig själv. Gör hår inpackningar och ansiktsmasker så ofta du vill. Man mår bra av att få lite egen tid. Sov ordentligt.

    Tilde 2017-02-25 00:44:07
    Svara
  • För mig är det bäst att röra på mig! Man mår så mycket bättre v det, både i knopp och kropp. Det behöver inte vara mördarpass på gymmet varje dag, men att man rör på sig, alltifrån att promenera till jobbet istället för att ta bussen till att köra en hemma träningspass!

    Sofia 2017-02-25 00:23:49
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är välmående, alltså att göra vad som är bäst för mig, just för stunden. Ibland är det ett hårt löppass i skogen, ibland yoga i tystnaden med levande ljus. En dag är det att äta veganskt och hälsosamt, en annan dag att köpa riktigt god hämtmat och njuta av ”mindre hälsosamma livsmedel”, just för att det är vad jag och min kropp önskar för stunden. Välmående för mig kan vara kvalitetstid med min partner eller en vän. Det kan också vara att sova 12 h eller vila på spikmattan, för att det är vad som ger mig mest energi just då.

    Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är helt enkelt att alltid utgå från vad mitt inre önskar just nu för att uppnå välmående.

    Ebba Knutsson 2017-02-24 23:59:55
    Svara
  • Det är först när vibrationerna når öronen som musklerna kan slappna av. Det är först när luften omkring en börjar svaja rytmiskt som leendet visar sig. Efter en tuff dag, ett tungt träningspass eller en trevlig fikastund kan man behöva avslappning. Mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är därför musik. Dess takt och toner förbättrar inte bara ens koncentrationsförmåga, utan det stimulerar hjärnan som sprider lycka inom en. Musikens magi finns tillgänglig för alla levande ting, när den en behövs.❤

    Nea 2017-02-24 23:43:38
    Svara
  • Dricka mycket vatten, ibland blanda i gurka eller citron för lite lyxkänsla! Och promenera och njut av den härliga naturen!

    Anna 2017-02-24 23:37:41
    Svara
  • Mitt bästa tips är att få balans i livet och sluta med allt eller inget. Sluta jaga lycka utan vara lär dig var tacksam när du inte vaknar upp olycklig. När du vaknar upp olycklig låt dig vara olycklg än att ströva efter samhällets normer att vara vara den lyckliga och perfekta personen..

    Aida 2017-02-24 23:28:10
    Svara
  • Mitt bästa tips är att försöka få en sån bra, mättande och nyttig frukost som möjligt. Man brukar ju oftast säga att frukost är den viktigaste måltiden på dagen. Det är frukosten som kommer ge dig energi till att orka göra allt under dan. Det kan ju sedan leda till att du känner att du har energi till att köra ett träningspass eller inte bara gå ut och gå.
    Så ät en bra och näringsrik frukost så kommer du få en bra start till dagen och din kropp kommer må bra! 🙂

    Signe J 2017-02-24 23:01:39
    Svara
  • Åh absolut kokosolja! Det funkar till allt. Mättat fett som vid användning i matlagning ger massor av bra energi, såå gott att blanda i lite i en chokladproteinsmoothie. Även underbart till kroppen att smörja in sig med, man blir så mjuk. Även grymt för hårinpackning vänner 🙂

    Viktoria 2017-02-24 23:01:29
    Svara
  • Hej
    Prova en vecka som minimalist

    Och en vecka leva zero waste

    Och ekologisk mat och hudvård

    Sophie 2017-02-24 22:19:21
    Svara
  • To stop stressing on a daily basis 🙂

    Netasha 2017-02-24 22:03:15
    Svara
  • Behandla dig själv som din bästa vän, d.v.s. var snäll och förlåtande och inte för hård mot dig själv.

    Johanna Harderud 2017-02-24 22:01:16
    Svara
  • Reflektion och tacksamhet är mitt bästa hälsotips för både kropp och knopp.
    Ta vara på sig själv genom att stanna upp och tänka efter, vad man uppskattar med sig själv och varför man är så bra som man faktiskt är. Tänka på småsaker som ”idag gjorde jag bra ifrån mig på jobbet, vilket gör mig stolt” eller ”idag känner jag mig superfräsch”.
    Jag tror att tanken är kraftfull och grunden till all välmående i knopp likväl som i kropp!

    Kram Ida! Mvh //Sabina

    Sabina 2017-02-24 21:12:48
    Svara
  • Jag har tre. Sömn, så otroligt viktigt. Fina och givande relationer med de i sin omgivning. Samt att hitta det en brinner för, ens passion! När allt detta fungerar, tror jag att andra bitar (som balans, rörelse, tron på sig själv etc) faller på plats mer eller mindre automatiskt!

    Hanna 2017-02-24 21:11:43
    Svara
  • Hitta din balans inom kost och träning som är hållbart för just dig. Det är för de flesta varken hållbart eller glädjefyllt att aldrig få äta eller göra det som man tycker om. Att tänka för mycket på vad du får och inte får äta eller tvinga dig själv till att träna på en nivå som gör att träningen ger mer ångest än vad den lindrar utan att lyssna på vad din kropp behöver kan i många fall leda till en obalanserad relation till mat och träning. Om du kommer på dig själv med att äta och träna på ett sätt som du inte mår bra av så ber jag dig att sluta. Du ska inte behöva vara rädd för att äta en kaka då och då eller för att äta en banan när du känner dig hungrig. Träning och mat ska ge dig energi – inte ta den ifrån dig. Jag rekommenderar dig att försöka hitta det som du känner passar dig och det som får dig att må bra. Jämför dig inte med andra för vi är alla olika, har olika behov och egenskaper. Bara för att en sak fungerar för en person så behöver det inte betyda att det är något som passar dig eller är något som du mår bra av. Känn efter vad din kropp mår bäst av och träna och ät för din skull. Inte för någon annans. Testa olika träningsformer, testa nya maträtter OCH glöm ej bort att leva. Träning och mat må vara ett recept för bra hälsa men för mycket eller för lite av det ena eller andra kommer i många fall inte leda till ett hållbar & rolig relation med mat & träning. Ta hand om er!

    Hanna Painio 2017-02-24 21:05:41 http://hannapainio.blogg.se
    Svara
  • Hej!! Jag har några tips som håller dig glad hela dagen och så att man mår bra varje dag!!!!!❤

    * Dryck mycket vatten så att man håller vätskebalansen i kroppen och så att man mår bra hela tiden.
    * Va glad hela tiden och sprid glädje. Tänk på något roligt eller va me dom som gör dig glad.
    * om man till exempel har svårt att gå ut och tränna så kan man bara ta med någon person som man kan prata med om vad som hälst eller bara någon man gillar. För om man har någon som hejar på en och någon som man kan prata med så är det så mycket roligare att gå ut och till exempel gå en liten runda bara.
    * Man ska också tänka lite på vad man äter så att man inte bara äter chips och godis. Till exempel bär, ingefära, citron, banan m.m är bra att äta.
    * Bröd är en sak som inte är så bra att äta för mycket av för att det finns mycket häst i det som sväller upp magen och det finns också mycket gluten som kan göra så att man blir gluten alergisk.
    * Man för att detta ska bli roligt så måste man mest lära sig att alltid tänka positivt och alltid vara glad.

    Sen så måste man alltid vara nöjd över dig själv Hur man än ser ut för alla ser olika ut och det finns bara en som är som man är och det är en själv. Man ska inte lyssna på vad andra siger ellar vad andra tycker för då mår man inte bra själv och det är de bästa som kan hända en själv.
    Sen .åste man också kunna lita på dig själv och tro på att man klarar saker som man vill klara.❤❤

    Malin martinsson 2017-02-24 20:56:13
    Svara
  • Att alltid ha en vattenflaska eller en stor kopp grönt te i närheten när du jobbar/pluggar!

    Anna ML Holm 2017-02-24 20:34:23 http://annamlholm.se/
    Svara
  • Mitt bästa tips är att VILA!! Utan att vila kropp och knop klarar man ingenting, och utvilad är man oslagbar!!

    Emma 2017-02-24 20:32:18
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips för både kropp och knopp är något jag själv är dålig på och behöver öva och påminna mig själv om ofta. Att stanna upp och leva i nuet. Ta några extra andetag och släppa tankarna från allt annat än just det du håller på med för stunden. Dagarna går ofta i 110 och utan att ha stannat upp så är dagen slut, man har stressat igenom, bockat av och fokuserar redan på dagen efter.

    Med detta har jag också en fråga om någon av er har tips på hur man kan lära sig leva i nuet ett steg i taget? Någon med egen erfaranhet och bra tips? (utöver yoga eller meditation)

    Kram!
    (sofiahager på Instagram)

    Sofia 2017-02-24 20:29:52 http://sofiahager.wordpress.com
    Svara
  • Mitt bästa tips är att lära känna sig själv. Känna när kroppen t.ex inte tycker om det som man stoppar i sig eller om man ska hoppa över ett träningspass för att kroppen inte orkar. Det är sjukt viktigt att lyssna på sin kropp! Tror allt kommer gå mycket bättre om man vill ha ett bättre ”healthy lifestyle”. Samt lättare att utföra saker inom träning och hälsa. Jag tror även att man blir gladare som person!
    Detta har fungerat för mig! Hoppas det fungerar för er:)

    Josephine 2017-02-24 20:21:31 http://nouw.com/jossanasplund
    Svara
  • Mitt tips är att t äncka på vad man äter till exempel bröd gäser upp magen och man kan bli glutenalergisk för att det finns så mycket gluten i bröd, om man till exempel äter förmycket frukt så är det inte bra för frukt innehåller fruktsocker så om det blir förmycket fruktsocker så kan det vara lika dåligt som vanligt socker i godis. Så man ska äta mer av till exempel grönsaker, citron, ingefära, blåbär, banan och olika frön och andra frukter. Sen så är det vi bra att börja träna och om man har svårt att träna så är det bara att ta med typ som bästa vän eller någon annan och bara gå ut och gå en stund varje dag. Men det är viktigt att komma ut till den frisla luften varje dag.

    malin 2017-02-24 20:08:59
    Svara
  • Mitt absolut bästa hälsotips för kropp och knopp är att lära sig att älska sin kropp inifrån och ut. Det kan alla göra och det är alla värda att göra!

    Sofie 2017-02-24 20:04:46
    Svara
  • Hej.
    Mitt bästa tips är att göra nått man tycker är kul. Omge sig med fina vänner och sen sova ordentligt. Inget funkar med dålig sömn. Kram

    Matilda 2017-02-24 19:55:02
    Svara
  • Mitt bästa tips är träning! Utan tvekan! Jag tränar 4-5 dagar i veckan och mår så otroligt bra av det. Utan träning blir jag låg och trött. Det kan räcka med en promenad om man inte orkar ta sig till gymmet. Frisk luft och motion är så bra för själen. Kram

    Emma 2017-02-24 19:36:58
    Svara
  • Mitt tips är, mandelolja! Att ha med sig en liten flaska kan rädda ungefär vad som helst!
    Frissigt hår, trasiga nagelband, sminkborttagning, ett härligt glow på både kropp och ansikte.. ja listan kan göras lång! Dessutom en naturlig produkt, hur härligt är inte det!

    Fanny 2017-02-24 19:36:11
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är, med risk att låta klyschig, att älska sig själv. Om man kommit så långt så är jag övertygad om att man kan leva livet på ett helt annat sätt.
    Om man älskar sig själv förser man sig med god energigivande mat utan att få ångest och lägga upp förbud.
    Om man älskar sig själv så tränar man av just av den orsaken, för att ens ens ben är så fantastiska som tar en framåt i löpspåret och för att ens armar är så starka och pressar upp-ner i armhävningar.
    Om man älskar sig själv tillåter man sig att ha dåliga dagar och att misslyckas, för det är det som gör oss starkare i slutändan.
    Om man älskar sig själv är man kapabel att älska andra människor med ett helt annat djup, man vågar dela med sig av hela ens underbara jag.
    Om man älskar sig själv dömer man inte sina medmänniskor och man är därmed tillräckligt säker i sig själv för att kunna glädjas med andra.
    Om man älskar sig själv, är man betydligt mer modig och vågar drömma.
    Sammanfattningsvis, om man älskar sig själv kan man både få och ge så himla mycket mer.

    Så snälla ni som råkar läsa detta, försök att älska dig själv för just DU är ju helt makalös på ditt eget sätt <3

    Frida 2017-02-24 19:34:20
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att äta mycket men bra mat, jag får så mycket mer energi om jag äter mycket ??? Även att göra saker man tycker är kul och mår bra av som träning och umgås med vänner och familj ?❤

    Hanna 2017-02-24 19:33:18
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att skippa alla onödiga måsten – saker du gör enbart för att det förväntas från dig och inte för att det är något du faktiskt mår bättre av. Prioritera DIG.

    Emmy 2017-02-24 19:28:05
    Svara
  • Att promenera! Ta för vana att gå istället för att ta buss eller tåg eller bil. Planerar man så hinner man och det är så avkopplande och nyttigt för hela kroppen. Man kan lyssna på radio eller musik eller bara strunta i lurarna och tänka istället. Bara gör det!

    Julia 2017-02-24 19:27:29
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips kanske låter tråkigt, men helt ärligt: Träna – något du tycker är kul och känner att du får ut någonting positivt av både fysiskt och psyktiskt, och drick mycket vatten – viktigt för både in- och utsida!

    Therese Strömberg 2017-02-24 18:49:16
    Svara
  • Hälsotipset no 1: gå ut och gå eller spring i naturen och avsluta med en långdusch där du gör dig iordning från topp till tå.

    pilla 2017-02-24 18:35:57 http://utochspring.com
    Svara
  • Mitt bästa tips är tänk positivt! Ett positivt sinne gör positiva val och hindrar än från sötsaker och onyttigheter som kanske inte är det bästa. För om man tänker positivt blir också handlingen positiv och där av inte destruktiv.
    Mer positivitet i alla former och färger! För ett långt liv och god hälsa. (:

    Isabella 2017-02-24 18:31:36
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att alltid försöka se det positiva i allt. Det är sjukt svårt men man märker en sån himla stor skillnad när man fokuserar på det som är bra och inte det som är dåligt.

    Kram! 🙂

    Malin O 2017-02-24 18:29:31
    Svara
  • Hej! Åh vad härligt!

    Mitt bästa hälsotips för knopp och kropp är brännässlan. Har man inte detta hemma finns det ofta någon man känner som vill bli av med denna härliga växt. Jag samlar alltid på mig brännässlor under sommaren som jag torkar och använder till HUR MYCKET SOM HELST.. Den är bra för huden, hälsan och håret och är rik på antioxidanter, är antiinflammatorisk, kan lindra och läka sår och innehåller A och D vitamin samt kalk, kisel och järn. Det finns att köpa nässlete eller nässelpulver om man nu inte skulle känna någon som kan ha tillgång till nässlor.

    Jag torkar nässlan och har i smoothies, använder i havregurt och i sallader, soppor mm. Jag gör också badsalt av brännässlan genom att lägga 0,5 dl nässla i badvattnet. Man blir hur len och mjuk som helst. Jag gör också nässledekokt som jag har som ansiktsvatten genom att ta 1 liter vatten, 3 nävar nässleblad eller 3 msk nässlepulver och sedan kokar jag upp det och silar bort nässlorna. En riktig boostare för huden. Hade acne förut som är helt läkt(!!) Det går också att blanda in när du gör egen ansiktsolja. Tummen upp för nässlan!

    Hoppas ni gilla mitt häsloknep! Skulle varit så roligt att vinna <3 kram

    Linnea 2017-02-24 18:06:43
    Svara
  • För mig handlar det om att hitta balansen i livet och bygga en stark och trygg grund att stå på. Detta gäller alltihop: Maten, träningen, vilan, vardagen och så vidare. När du har en skön grund som fyller dig med energi så får du mer utrymme för att leva (och äta sötsaker, ligga raklång i soffan, festa eller vad du än vill). För att bygga en bra grund behöver du också lägga dig på en något lägre, och mer basic, nivå än du egentligen vill.

    Maja Boman-Persson 2017-02-24 17:03:44
    Svara
  • Se livet som en tårta där vardagen fördelas i bitar. Ibland får jobbet stora bitar (dvs mer tid) och något annat ex. träningen mindre bitar (dvs. mindre tid) – Ibland tvärtom! Ibland utesluts något, för att vid senare tillfälle komma tillbaka! Mitt bästa hälsotips är därför ”skapa variation på livstårtan” 🙂

    Linn 2017-02-24 17:02:12
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att hitta BALANS. Om man hittar en balans i sitt liv mellan måsten och nöjen, nyttig och onyttig mat, träning och vila, inomhus och utomhus etc. Så anser jag att man mår bättre och blir hälsosammare. Jag tror att de flesta vill vara hälsosamma och träna, äta nyttigt m.m. Men om det väger över för mycket åt måsten så försvinner glädjen i det hela. Så kort och gott att hitta en balans mellan livets olika delar är det bästa för hälsan!

    Helen 2017-02-24 16:53:32 https://www.instagram.com/hillegadevall/
    Svara
  • Jag är endast 16år och har haft en dålig relation till träning och kost då jag för något år sedan tränade 7 dagar i veckan och åt sedan ett paket glass till middag. Jag mådde inte bra av detta och blev därför vegetarian för att få en bättre kosthållning. Jag började även att yoga och nu är jag ute och springer någon gång i veckan för att jag mår bra av det. Men det jag fortfarande mår bäst av är att vara med min familj och mina vänner. Så det är helt klart mitt bästa hälsotips att umgås med dem som man älskar.

    Moa de Sinegube 2017-02-24 16:42:34
    Svara
  • Jag har flera tips, men här är ett av de bästa. Ät mycket och regelbundet, frukost, mellis (om man äter sen lunch), lunch, mellis, middag och något på kvällen. Om man har ätit en bra och varierad kost och inte småmat lite då och då kan man koncentrera sig bättre och får ett bra humör. Det är också viktigt att dricka mycket vatten. Det blev ett långt men viktigt tips hahah. Ily❤️

    Nina 2017-02-24 16:36:21
    Svara
  • Mitt bästa tips är att köra mindfulness! Man tränar på så mycket olika saker som fokusering, leva i nuet, känna av kroppen osv. Jag tycker man blir mer närvarande samt kan lägga fokus på rätt saker! Det här har fungerat så bra för mig och gjort att jag kommit i balans vilket också lett till bättre resultat både på träningar och på tävlingar då min mentala inställning är helt annan!

    Ebba Agefjäll 2017-02-24 16:36:09
    Svara
  • För mig tänker jag en bra balans mellan träning och återhämtning och ha ett sunt synsätt på mat. Försöka få i sig bra och näringsrik mat som kroppen mår bra av, eftersom detta är väldigt individuellt för alla så måste man hitta det som passar sin kropp. Dessutom är det viktigt speciellt för knoppen att umgås med nära och kära och göra det som Man tycker är roligt och som ger en positivt energi.

    Mimmi 2017-02-24 16:36:05
    Svara
  • Hej Ida! 🙂 Mitt bästa hälsotips är ett citat som jag älskar; behandla din kropp som om den vore ett tempel. För det är den ju! Vacker, helig och andlig. För att kunna behandla sin kropp som ett tempel tror jag att man aldrig kan jämföra sig med andra utan att man måste lära känna sig själv för att få veta vad man mår bra av och att våga lita på att man har alla svar. Det kanske låter lite flummigt men jag tror att du förstår vad jag menar 🙂

    Madeleine 2017-02-24 16:33:18
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att lyssna på kroppen, försöka leva i nuet och att sluta älta saker. Till detta tillkommer att försöka köra minst ett yogapass i veckan, gärna på en söndag så att veckan kan börja på ett avslappnat sätt. Även försöka komma och gå i solen en stund varje. Sedan jag började med detta har jag mått betydligt bättre, såväl fysiskt men framför allt psykiskt.

    Sara 2017-02-24 16:32:15
    Svara
  • Mitt bästa tips är att alltid försöka leva i nuet och bejaka det som händer kring en. Inga framtida måsten utan ta timme för timme och låta livet bli mer spontant i dessa rutinerna man trots allt lever i. Se sin omgivning och känna tacksamhet till att sin kropp funkar som den ska och att man varje dag peppar sig själv med att man är sitt bästa jag för dagen. För det är man!! Positiva tankar och behandla sig själv som man gör mot sina vänner gör både kropp och knopp tillfreds tror jag❤

    Hanna 2017-02-24 16:23:42
    Svara
  • Så snygg du är Wargen✨ Mitt tips är att umgås med sin bästa vän i pyjamas, lägga ansiktsmask ihop, plocka och färga varandras bryn, dricka te och äta choklad. Ha en sleepover och somna till en riktig tjejfilm. På morgonen ta en powerwalk, köpa med frukt och gott hem till frukost. Perfekta bootsen för både kropp och själ ?

    Malin Gustavsson 2017-02-24 16:23:05
    Svara
  • Hej! Vilken rolig tävling. Mitt bästa hälsotips är att älska sig själv och aldrig kolla ner på sig själv. Kanske lite klyschigt, men den enda nyckeln till att nå mål i livet är att kunna lita på sig själv att man kan. Att träna och äta hälsosamt för att tycka om sig själv och sin kropp bättre är inte hälsosamt, utan att först lära sig att älska sig själv sedan ta sig dit man vill är hälsosamt.

    Sara ahlstrand 2017-02-24 16:21:47
    Svara
  • Hej Ida!

    Mitt allra bästa hälsotips är att lyssna på sin egen kropp! Ingen vet vad just du mår bra av så även om det står på internet att ”såhär ska du äta”, ”såhär mycket skall du träna” och ”såhär många timmar ska du sova”, lägg inte för mycket vikt i det. Känner du dig trött, självklart testa att sova så mycket som Google säger för att ta reda på om det är just det du behöver. Så länge du känner att din kropp mår bra av det du gör, att du har energi och är lycklig fortsätt så även om någon annan tycker det är fel bara för att det inte är rätt för dem. Sedan jag började tänka så känner jag mig mer hälsosam än någonsin! Kram

    Julia 2017-02-24 16:16:18
    Svara
  • Mitt bästa tips är att lyssna på vad kroppen säger och inte alltid tvinga sig själv till att göra saker även om man är trött. Jag tycker det är viktigt att vila och återhämta sig från allt minst en dag i veckan och bara fokusera på sig själv. Träning är något som jag älskar och mår bra av, men man ska inte överträna utan istället lyssna på kroppen och ta vilodagar. Jag tycker också det är bra att ta promenader och lyssna på musik, unna sig något gott när man gjort något bra och göra sig lite extra fin ibland. Kanske gå på pedikyr eller frissören som du gjorde. Puss & kram, älskar dig blogg <3

    Isabelle 2017-02-24 16:12:47
    Svara
  • Mitt bästa tips är helt enkelt frisk luft och rörelse. Det bästa som finns är att vara ute i naturen, höra alla ljud som man inte hör inifrån sovrummet. Det är väldigt uppfriskande för både din mentala hälsa och kroppens!
    Kram

    Julia Lindell 2017-02-24 16:10:30
    Svara
  • Så roligt!
    Att definiera hälsa är inte så lätt som man tror, men för mig är det helt klart ett gott välbefinnande både fysiskt, psykiskt och socialt! Det bästa tipset jag har för att varva ner men samtidigt få motion är att gå en lång promenad. Antingen helt själv med en podd i öronen eller tillsammans med en vän så man också får chans att prata av sig lite. Det är helt fantastiskt och blir bara allmänt lycklig! Speciellt på sena sommarkvällar i samband med solnedgången, längtar ihjäl mig!!
    Tack Ida för en inspirerande blogg och youtube-kanal ❤

    Lovisa 2017-02-24 16:06:42
    Svara
  • En promenad med en kompis! Frisk luft, motion och djupgående samtal som gör nytta för både kropp och själ

    linda 2017-02-24 15:56:32
    Svara
  • Att man behöver värdesätta sömn och stressfria miljöer mer! Stress påverkar både kroppen och psyket något otroligt och att veta när man måste ta en ”paus from reality” är så enormt viktigt för välmåendet, det kan ju vara vad som helst som får dig som person att må bra! För mig är de bästa hälsotipset att gå ut mer i naturen och bara isolera mig där, sova regelbundet, äta näringssrik mat och skratta varje dag, då mår jag bra. Tack för en superbra blogg och youtube-kanal fina Ida! <3

    Lykke Skoglund 2017-02-24 15:43:10
    Svara
  • Sömn , använda produkter för ansikte och kropp som inte innehåller vatten . De torkar ut vår redan torra hus så här i vintertid

    Ulrika 2017-02-24 15:34:19
    Svara
  • Vaknar varje dag och värmer på vatten på spisen(inte koka!), pressar i lite citron och dricker det ur en take-away mugg under 30 minuters promenad. Gör sån enorm skillnad att ta den tiden att göra detta VARJE DAG! Får sånna happy feelings efteråt:)

    Sanna Ek 2017-02-24 15:30:41
    Svara
  • Bra sömn. Hälsosam mat. Mycket vatten (man kan nästan aldrig dricka för Mycket H2O!) Promenader ute i det friska. ANDNING! Och sist men inte minst, att älska sig själv

    Jacklin 2017-02-24 15:25:30
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att hitta en träningsform som man tycker är ROLIG. Då mår man bra både under och efter passet 🙂

    Daniella 2017-02-24 15:22:30
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att ta sig tiden att yoga eller stretcha en stund varje dag! Det behöver inte vara något superavancerat och hålla på länge utan det räcker med att du tar dig tid för dig själv för att varva ner och återkoppla. Så skönt!

    Elisabeth Holmström 2017-02-24 15:20:00
    Svara
  • Kärlek!

    Victoria 2017-02-24 15:11:39
    Svara
  • Använd kokosolja funkar både för håret och kroppen. Många krämer torkar ut kroppen genom alkohol. Köp ekologisk kallpressad kokosolja och arganolja. Hemmagjorda ansiktsmasker är också bra.

    Nadia 2017-02-24 15:03:09
    Svara
  • Nu är jag gravid med tredje barnet ( efter 2 ivf-kiddos har nu kroppen fattat galoppen.. o fixat ett barn á la blommor o bin ;). och mitt bästa hälsotips för såväl preggos som icke preggos är att njuta av allt fint runt omkring oss, små saker som en kopp varmt kaffe, en fin blomma, en kram av någon du älskar eller att få sitta själv på toaletten :P. Att lyssna på kroppen och bränna av ett riktigt hårt intervallpass när huvudet behöver rensas och det känns som någon placerat en tidsinställd bomb därinne eller att avsluta dagen med en skön promenad längs vattnet är ljuvligt. Och ta inget för givet, att kunna bli gravid exempelvis <3.

    Malin 2017-02-24 14:58:12
    Svara
  • Vi alla eftersträvan att må så bra som möjligt, där strävan idag mer blir ett krav utåtriktat och inte för ditt eget bästa. Mitt absolut bästa tips är att börja fokusera på dig själv och vad du vill. Uteslut och ta bort all negativ energi som finns runt dig, personer du inte mår bra utav och saker du inte gillar att göra. Omringa dig av härlig energi och spendera din värdefulla tid på det du vill. Försök att röra på dig (på ett eller annat sätt som du tycker är roligt) och att äta hälsosamt (men unna dig!), dock allting för dig och ingen annans skull. Vi lever trots allt bara en gång, så ta vara på det och slösa inte bort det på saker som tros vara ”måsten”.
    Och en annan sak, le. Släng iväg ett leende, det ger alltid en god känsla hos en annan person. Vare sig du känner personen eller inte. Och säg, ”jag älskar dig”. Att våga både bli älskad och att älska. ❤

    Ebba Einarsson 2017-02-24 14:56:22
    Svara
  • Världens bästa mysigaste hälsoborst är ju sex, inte bara härligt det är också riktigt bra för hälsan! Fördelarna är massor, man får ökad blodcirkulation vilket syns på hyn, starkare självförtroende, starkare immunförsvar, sänker blodtrycket och det gör dig lyckligare! LIGG MER FOLKET!

    Izabella 2017-02-24 14:50:24
    Svara
  • Här kommer min lista som jag försöker följa så gott jag kan! När jag följer denna och det bara flyter på så mår jag SÅ bra och det syns även utvändigt då.

    – Inget tillsatt socker
    – Undvik läsk och godis i största möjliga mån på vardagar
    – Inget tillsatt salt (förutom vid pasta, potatis osv).
    – Mycket vatten, 2 liter/dag.
    – Mycket grönt.
    – Minst 30 min promenad/dag.
    – Yoga, meditation och hemmaträningar ca 3 dagar i veckan
    – Minst 8 timmars sömn.
    – Rutiner, lägga sig samma tid och upp samma tid.
    – Le åt allt, det utsöndrar lycka inom en och man mår bra.
    – Ut med energitjuvar ur ens liv och in med energigivare.
    – Lägger mig inte i onödiga diskussioner, allt för att undvika att mitt humör dras ned.. jag säger mitt, sen lämnar jag diskussionen (om det är en het diskussion på nätet med andra ord).
    – Älska mer!

    Sara 2017-02-24 14:45:47
    Svara
  • Mitt absolut bästa tips för både kropp och knopp är att dricka koncentrerad aloe vera juice varje dag. Jag mår aldrig som bra som när jag dricker det regelbundet eftersom det har en läkande effekt på kroppen inifrån. Det innebär ju även att huden läker utvändigt också, så hyn blir HELT fantastisk och lystrig efter bara några veckor med detta. Nu låter det som att jag är sponsrad, haha! Men Jag vill verkligen rekommendera alla att börja dricka koncentrerad aloe vera juice för ett hälsosamt mående och utseende.

    Isabel 2017-02-24 14:38:05
    Svara
  • De finns många men det som man om och om inser är det som väger tyngst att äta veganskt ???

    Malou 2017-02-24 14:22:29
    Svara
  • Jag tror att det bästa jag har gjort är att bli vegan, jag bryr mig om vad jag äter och kan äta utan att må dåligt över det.
    Att träna styrketräning är även något som jag har börjat med och det är så underbart att se resultat och känna hur man blir starkare.

    Silda 2017-02-24 14:19:27
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att lyssna på sin kropp och göra det man känner är rätt! Man ska inte lyssna på vad andra tycker och tänker.
    Början man med det kommer man komma långt!
    Sen finns det ju mycket annat man kan göra som att dricka mycket vatten osv.
    Men det främsta för att må bra. Lyssna på dig själv och din kropp! 🙂

    Amanda 2017-02-24 14:13:07
    Svara
  • Jag tror att det bästa hälsotipset för kropp och själ är positivt tänkande, man ska ge sig själv beröm och vara stolt över sig själv och komma ihåg att man inte behöver vara perfekt och göra allt rätt för att vara hälsosam 🙂 Förbättra oss själva lite varje dag då vi alla har vår egen lilla stege att klättra upp för istället för att jämföra oss själva med andra hela tiden! Så som du är ödmjuk mot andra ska man vara mot sin egen kropp ❤

    Sofie 2017-02-24 13:52:33
    Svara
  • Det allra bästa hälsotips för att hålla dig frisk från bra förkyldningar är att görgla saltvatten. Du tar ett glas och fyller botten med salt, häll därefter ungefär en halv dl vatten och blanda. Sedan tar häller du i lite i halsen (utan att svälja förstås haha) och görglar som om det var flux. Spotta sedan ut vattnet och gör det tills allt saltvatten är slut. Du kommer att hålla dig frisk från alla förkyldningar då saltet innehåller saker som dödar bakterier, vilket är perfekt! Hoppas jag vinner för skulle jättegärna vilja det?Kram

    Ebba 2017-02-24 13:43:46
    Svara
  • Äta veganskt!!!!?????

    Annika 2017-02-24 13:41:04
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är:
    Starta varje dag med ljummet citron/ingefärsvatten. Foamrolla på sidorna av ryggen varje morgon och kväll (typ vid armhålorna – mina spänningar i bröstkorgen försvinner!!). Lägga bort telefon/dator och försöka att vara i nuet genom att bara fokusera på en sak i taget (va fin himlen ser ut eller va gott middagen doftar). Ge komplimanger och vara snäll mot sin omgivning men också anstränga sig för sin egen skull (ikväll ska jag äta sushi, tända ljus och äta choklad helt själv.. LÄNGTAR). Mår också bra av att gå på akupunktur. Och psykolog/samtalsterapi emellanåt för att få perspektiv. Långa promenader.
    Nya kläder. Långsam träning (mkt mkt färre reps men istället låta en övning ta typ 8-10sek – såå jobbigt och skönt). FREDAGAR är fan bra för hälsan också!! 🙂

    Hanna 2017-02-24 13:27:29
    Svara
  • Oj så roligt! ?

    Håll dig till regelbunden motion. Du behöver inte träna hårt, men bara håll dig till kanske några promenader i veckan för att hålla dig i form. Det är bra för kropp och sinne. Motion är viktigt för en människa för att vi ska orka vara glada och pigga. Utan att du vet det eller märker av det, så sätter det igång ”bra hormoner” i kroppen. Försök att hålla dig till positiva tankar, det gör vardagen lättare. Komihåg att äta. Regelbunden kost. En bra måltidsordning har en bra effekt på blodsockret, blodfetter, upptag av näringsämnen och du håller din vikt. Att äta fem gånger om dagen är bra för dig. Det är bra att hålla sig bort från snabba kolhydrater så att du håller blodsockret i balans. Unna dig med det goda ibland, du behöver inte stryka bort det goda helt från livet. Och förstås, håll dig till människor som du trivs med. Som gör dig glad i vardagen. ❤️

    Ida 2017-02-24 13:27:15 http://nouw.com/idaalina
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är gör det du älskar för att må bra, ta hand om din kost och sov ordentligt för att orka din dag. Man behöver inte träna om man inte vill, man behöver inte använda kokos olja om man inte vill, bara älska dig själv och gör det du trivs med. Livet är för kort för att slösa det på saker man inte gillar att göra för att ”normen” säger det.

    Mariam 2017-02-24 13:25:19
    Svara
  • Mitt absolut bästa tips är promenader i solen! Det finns nästan inget som inte friskluft, sol och rörelse inte löser..! 😉 (i vart fall de mesta) Att vara ute och andas gör både kropp och knopp gladare!

    Liisa 2017-02-24 13:19:10 http://devote.se/liisaunenge
    Svara
  • Jag skulle nog säga att man ska tycka om sig precis som man är! Då mår både kropp och knopp bäst!

    Kram på dig ida!

    Evelina Eriksson 2017-02-24 13:17:51
    Svara
  • Vet inte om det räknas som ett hälsotips, men jobbat mycket senaste åren på att försöka boosta självförtroendet vilket gjort att jag blivit gladare och fått en mycket mer sund och trygg relation till mig själv. Brukar ta någon dag då och då och fixa mig lite extra, med hårinpackning skrubb osv och sedan på med ens snyggaste underkläder och dansa runt i endast dem för mig själv med ens peppigaste spellista spelandes på högsta volym och städa lägenheten haha. Får SÅ mycket endorfiner samtidigt som jag sneglar på mig själv i spegeln emellanåt och känner mig skitsnygg (för en gångs skull). Träning, kost, tillräckligt med sömn och vatten i all ära men den mentala biten att landa i att man är fin som man är utan massa krav på vad man ”borde” göra, är det som fått mig att må allra bäst!

    Hade för övrigt verkligen behövt en sådan drömdag som du haft och få unna mig lite. Har de senaste månaderna jobbat 6 dagar i veckan på Ica för att kunna komma upp i en tillräckligt ok lön för att kunna betala av körkortet jag (äntligen, efter alldeles för många år) tagit. Börjar bli riktigt sliten, fast det är det såklart värt. Hade suttit så fint att få lyxa till det lite och fräscha till sig så man får ny energi<3 kram!

    Maja 2017-02-24 13:14:51
    Svara
  • Ätt älska sig själv och sin kropp är de bästa hälsotipset jag har. Man mår så bra av att vara nöjd med sig själv. Spelar liksom ingen roll hur vältränad man är och hur bra mat man äter, om man inte är nöjd med sig själv och inte älskar sig själv så mår man inte bra.

    Jolina 2017-02-24 13:07:49
    Svara
  • Hej Wargen =)

    Att ha tydliga mål och en långsiktig plan tycker jag är nödvändigt för att må bra både i kroppen och knoppen! Alla anpassar det till sig själv och sitt eget liv. För mig handlar det om att jag vill ta en promenad varje dag och äta fräsh mat som gör att jag mår bra. Jag vill gärna göra någon form av träning två-tre dagar i veckan och belönar mig själv när jag når mina mål, både långsiktigt och kortsiktigt. Ta hjälp av en coach eller ha en bok för anteckningar och planer!

    Michaela Persson 2017-02-24 13:07:47
    Svara
  • Mitt bästa är att, en gång i veckan, ta kokosolja i håret som inpackning. Resten av veckan tvättas det bara och ditt hår, knopp, kommer se så fint ut! Använd sen för kroppens skäl kokosolja i maten du äter! BÄSTA TIPSET jag fått inspiration av bästa IDA!! 😀

    Fanny 2017-02-24 13:01:45
    Svara
  • Hej!
    Till en början vill jag säga att jag totalälskar din blogg, väldigt inspirerande! Mitt bästa hälsotips är till en början att slappna av, vilket kan vara det svåraste som finns ibland (ofta). Det jag brukar göra är först att meditera/ta en låång promenad/ yoga. När jag har gjort det tills jag inte orkar mer brukar jag fylla upp ett varmt bad med någon väldoftande badbomb, hårinpackning, ansiktsmask och såklart min favoritserie (glee som gör mig så lycklig). När jag kommer upp från badet brukar jag lägga mig i sängen och läsa lite eller se på något av dina youtubeklipp!
    Alltså är knepet för att jag ska må bra är att vara avslappnad.
    Håller tummar och tår för att få vinna nu. Ha en bra dag Ida! <3

    Maja 2017-02-24 12:58:07
    Svara
  • Mitt bästa tips måste vara träning. Finns inget som ger mig så mycket glädje! Att ha 2 timmar ensam med bra musik och bara helt fokusera på något annat än all vardagsstress. Jag sover så mycket bättre och äter också så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Om jag får träna varje dag mår jag som bäst i både kropp och knopp<3

    Ellinor 2017-02-24 12:54:41
    Svara
  • Något jag alltid är noga med är att tvätta ansiktet ordentligt på kvällen. Jag använder minst 2 produkter för att få bort alla rester från dagen.
    En annan sak jag börjat göra nu på senaste tiden är att skölja håret,kroppen med kallt vatten efter jag har duschat.

    Sofia 2017-02-24 12:54:34
    Svara
  • Vad avis man blev nu, när man såg alla bilder på er lyxdag <3 mitt bästa hälsotips för kropp och knopp är varje dag göra så man känner sig riktigt fräsch, både utsida och insida. Jag brukar duscha av mig (inte nödvändigtvis tvätta håret) smörja in kroppen och ta sin godaste perfym, sedan tar man och dricker rejält med vatten helst med citron i för att känna sig återfuktad i kroppen. Samt äta en "fräsch" frukt eller grönsak ex. Apelsin. Detta får mig mentalt att känna mig på top samt att det är bra för kroppen och knoppen. xx Emma Lundqvist från Norrtälje

    Emma 2017-02-24 12:54:05
    Svara
  • Mitt absolut bästa hälsotips är kokosolja. Jag använder det i matlagning, till bakning, till att ta bort smink och som hårinpackning. Det finns inget bättre än kokosolja, ärligt talat.

    Jenney 2017-02-24 12:52:15
    Svara
  • Mitt bästa tips är att lyssna på sig själv och att röra på sig, kombinerar man de två sakerna mår man toppen. Ett tag slutade jag att lyssna på mig själv och att röra på mig och då kollapsade allting och jag började må sämre, bli mer stressad och lättirriterad. Sen provade jag att röra på mig mer, men jag lyssnade fortfarande inte på vad jag själv ville och då mådde jag bättre men jag var fortfarande inte den bästa versionen av mig själv. Ända sen jag börjat lyssna på mig själv och i samband med det röra på mig har både min knopp och kropp mått superbra.

    Kristina 2017-02-24 12:51:40
    Svara
  • Kort och gott: att alltid göra vad man själv vill göra, och mår bra av att göra. På så sätt kommer man aldrig att ångra sig i framtiden och alltid vara lycklig, enligt min livsfilosofi. Mitt bästa tips! 🙂

    Johanna 2017-02-24 12:46:59
    Svara
  • Hej Ida! Mitt bästa hälsotips är faktiskt att ta ett djupt andetag och fundera på vad en själv mår som allra bäst av. Idag bombarderas man med så mycket ”hälsotips” osv att man lätt blir stressad och känner sig pressad att leva det ”perfekt hälsosamma livet”, och det är inte riktig hälsa för mig. Man måste hitta sin egen version av ”ett hälsosamt liv”, och det kan även innebära att gå emot trenderna och vila mer och äta något ”onyttigt”. Så det är mitt bästa tips, att verkligen känna efter vad man själv mår bäst av!
    Kram!

    Ottilia 2017-02-24 12:46:13
    Svara
  • Hej!
    Mitt bästa tips är att starta dagen med en super frukost som är bra för mitt innre! Sedan försöker jag som 2 barnsmamma hinna med att vakna och ta det lugnt innan barnen vaknar! Ibland hinns det med en promenad! Hoppas jag kan vinna detta!

    Maria 2017-02-24 12:39:04
    Svara
  • Mitt bästa tips för kropp och knopp är att ta en promenad i skogen, det är en så bra kombination av motion och meditation.

    Martina eriksson 2017-02-24 12:38:05
    Svara
  • Hej bästa Ida!
    Mitt bästa hälsotips är att ha kul och skratta mycket. För har man kul mår knoppen bra och då orkar man göra saker som gör kroppen glad, till exempel gå en promenad, dansa eller styrketräna. Kanske man till och drar ihop ett gäng kompisar och bakar något gott (och nyttigt) eller lagar en god middag ochbhar ännu roligare oxh blir ännu gladare. Att skratta är ju också väldigt bra träning för magen! ?

    Tack för att du sprider så bra energi och motiverar och inspirerar så många! Kram, kram ?

    Anna 2017-02-24 12:35:12
    Svara
  • Vilken härlig tävling! Mitt bästa hälsotips är så enkelt det kan bli – DRICK VATTEN! <3 Det gör SÅ stor skillnad om man ser till att få i sig någon extra liter vatten per dag. Man känner sig SÅ mycket fräschare; både inifrån och ut (+ att huden blir så mycket finare) och man orkar så mycket mer :)!!
    KRAM!

    Kim Lantz 2017-02-24 12:33:16
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är att göra saker som man mår bra av. Det är förstås individuellt. För mig ger en skön löptur massor med endorfiner som gör mig på ett strålande humör ?Tror dock att en dag i MOOD-gallerian skulle toppa det ? Kram!

    Sara 2017-02-24 12:33:15
    Svara
  • Åh vill vara med, men bor ju i Falun :(.
    Jaja, hoppas någon värdig vinner 😀

    Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-24 12:32:38 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Bästa tipset är egentid. Att få strosa runt en hel dag med en vän eller själv och bara göra sånt man vill. Ta en lång lunch, fika, promenera, gå på spa, vad som helt som man känner att man behöver för kropp och själ. Det tycker jag är det bästa för hälsan och ladda batterierna.

    Rebecca 2017-02-24 12:29:56
    Svara
  • Mitt bästa hälsotips är aloe Vera. Skönheten börjar från insidan, är inte insidan ren och fin kan inte utsidan bli det därför dricker jag aloe vera ?

    Lina 2017-02-24 12:26:36
    Svara
  • Jag har provat många dieter, hälsoknep och träningsformer och kommit fram till att det enda som verkligen funkar för mig är mina egna tankar kring mig själv. Ha lagom höga krav, träna det jag känner för i stunden, ät choklad om jag känner för det och försök inte att bli någon annan än den du är. Omge dig med bra vänner och filtrera sådant som ger dålig energi. Detta är mitt bästa hälsotips både för kropp och själ och garanterat 110% goda resultat 🙂

    Paulina Frank 2017-02-24 12:20:49
    Svara
  • Mitt bästa tips är att ta in på ett spa tidigt på morgonen, ensam eller med en vän. Börja med att köra ett yoga / stretch pass sedan simma några längder. Skrubba hela kroppen ordentligt, basta, gärna ångbastu om det finns! och sen ta ett iskallt dopp. Sätter verkligen igång blodcirkulationen och endorfiner kickar in! Unna dig din favoritmat och en riktigt lång lunch. Sen tar du en långpromenad om vädret tillåter i skogen och kommer hem som en nyfödd människa!

    Lina 2017-02-24 12:11:55
    Svara
  • Åå vilken rolig tävling!

    Mitt bästa hälsotips är väldigt lätt och simpelt!
    Att börja morgonen med en härlig promenad, det väcker både kropp och knopp! Kan tipsa att variera med musik, podd eller bara en skön tystnad. Det ger tid att tänka igenom dagens planer, men även att tänka på sig själv och hur man mår.
    Efter promenaden ( och med en bra frukost i magen) är man redo att tackla den kommande dagen!

    Detta är något som jag föredrar att göra tidigt på morgonen, innan stan vaknat!
    Kram Elin

    Elin R 2017-02-24 12:09:24
    Svara
  • Mitt absolut bästa hälsotips för kropp och knopp är att ta sig tid för att lära sig att kommunicera med sig själv. Att kunna tolka signalerna när kroppen viskar snarare än när den skriker för full hals. Alla andra åtgärder kommer i andra hand! 🙂

    Hanna Rohani 2017-02-24 11:59:26
    Svara
  • Åh vilken underbar tävling, rena drömmen att vinna det! <3 Din blogg är grym, likaså din youtube-kanal och allt du sysslar med. Fortsätt med det du gör! YOU GO GIRL!

    Svar på frågan: Mitt bästa tips för kropp & knopp är att riktigt vila ut, göra en god, hälsosam och mättande maträtt och att äta den i lugn och ro. Sedan utforma någon form av träning (det man verkligen trivs bäst med) för att sedan göra sig fräsch i duschen med skrubb, hårinpackning etc. Efteråt läsa någon bok, rita eller lyssna på podcast för att komma ner i varv ordentligt. Det är vid dessa tillfällen min kropp mår som bäst på insidan & utsidan 😀

    Elin 2017-02-24 11:39:26
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!